Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Welke rechten heb ik als moeder nu ze bij hun vader zijn?

Wij gaan scheiden en hebben kinderen. Mijn aanstaande ex heeft zich uitgeschreven uit het gezamenlijke woonadres. Morgen komen de kinderen weer naar mij. Er is nog niets geregeld maar in de 2xdagen dat ik de kinderen had hield ik mijn ex op de hoogte door app contact en foto's en videobellen met de kinderen. Ik hoor nu al de hele dag niets. Mijn ex wil rust en dat vind ik prima maar ik ben altijd met mijn kinderen geweest en krijg geen foto's berichtjes nix. Wat zijn mijn rechten?

Omgangsregelingen zijn erom bedoeld om ervoor te zorgen dat het kind een goede relatie met beide ouders kan onderhouden. Dit betekent echter niet dat de ouders continu met elkaar moeten communiceren over de periodes dat het kind bij de andere ouder is, zolang het kind veilig en gezond is.

Er zijn geen specifieke wettelijke bepalingen die aangeven op welke informatie de andere ouder recht heeft tijdens een omgangsregeling. Toch wordt wel van ouders verwacht dat zij elkaar informeren over belangrijke zaken die het kind aangaan. Denk hierbij aan medische informatie, schoolzaken en eventueel andere belangrijke ontwikkelingen die de andere ouder zou moeten weten.

Het is belangrijk om te weten dat wederzijds respect, eerlijkheid en transparantie tussen de ouders in het belang van het kind is. Als er onduidelijkheid is over wat er precies gedeeld moet worden, kan het nuttig zijn om hierover afspraken te maken. Het opstellen van een ouderschapsplan, eventueel met de hulp van een mediator, kan een goede manier zijn om dit te doen en om mogelijke conflicten in de toekomst te voorkomen.

Deze informatie is bedoeld om enige oriƫntatie te bieden. Gezien de juridische implicaties van uw situatie, is het aan te raden contact op te nemen met een jurist of advocaat die gespecialiseerd is in familierecht, zoals de Echtscheidingswinkel. Hij of zij kan u van specifiek juridisch advies voorzien dat toegespitst is op uw persoonlijke situatie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag