Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Welke rechten bij re-integratie?

Ik ben aan het re-integreren. Nu 6u p dag (5d). Mijn manager staat niet toe te re-integreren in mijn eigen functie, terwijl de arbodienst hier geen restricties in ziet. Mijn manager wil het eerst over functioneren hebben- wat mijns inziens niet mag in dit traject. Vlak voor mijn uitval heeft hij aangegeven dat hij t niet goed vond gaan. Dit was een verrassing voor mij, er is nooit een gesprek geweest over een verbeterplan. Graag advies wat mijn rechten zijn in re-integratie en hoe ik dit het beste kan aanpakken. Ik heb een vast dienstverband sinds 1-10-2020.

In beginsel blijft voorop staan dat een werknemer moet kunnen re-integreren in zijn eigen functie tenzij hiervoor belemmeringen van medische aard zijn. Werkgever moet uitvoering geven aan hetgeen de bedrijfsarts adviseert. Kortom, niet re-integreren in eigen functie is niet correct. Het onvoldoende functioneren voor de uitval doet daar in beginsel niets aan af.
Om specifiek te adviseren heb ik meer informatie nodig en lijkt het mij goed dat we elkaar spreken. U kunt contact opnemen via boksjuristen.nl.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag