Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Welke organisatie kan kind (ongewenst vreemdeling) helpen bij aanvraag onderzoek kinderrechter?

Twee kinderen van 5 en 8 jaar moeten Nederland met moeder verlaten nadat moeders aanvraag asiel bij het hoogste gerechtshof is afgewezen. Er kon niet/onvoldoende aannemelijk gemaakt worden dat zij gevaar zouden lopen bij terugkeer Marokko. Moeder vreest echter voor de dood van haar en haar kinderen en of scheiding van hen. Hoewel de rechter onderzoek heeft verricht, doet deze uitspraak schade aan de ontwikkeling van de kinderen en hun toekomst perspectief. In hun belang en recht zou ik graag zien dat een kinderrechter onderzoek kan bestellen of de veiligheid van de kinderen wel geborgd kan worden als zij inreizen. En zou ik graag zien dat hun moeder bij hen kan verblijven ten tijde van dit onderzoek. Welke organisatie of instantie kan dit gezin helpen hierbij?

In Nederland kunnen diverse organisaties kinderen die in de rol van ongewenst vreemdeling verkeren, helpen bij het aanvragen van een onderzoek door de kinderrechter. Dit kan via de Voogdijinstelling Nidos, een organisatie die belast is met het voogdijschap voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen en een beroep kan doen op de rechter om de positie van het kind in Nederland te verbeteren.

Ook organisaties zoals Defence for Children en Vluchtelingenwerk Nederland kunnen ondersteuning bieden, bijvoorbeeld door juridisch advies te geven of door te helpen bij het benaderen van de juiste instanties.

Daarnaast zijn er ook verschillende advocatenkantoren die ervaring hebben op dit gebied en die ingeschakeld kunnen worden voor juridische hulp naar aanleiding van de situatie van een ongewenst vreemdeling kind.

Het is echter belangrijk te vermelden dat elk geval uniek is. Daarom kan het raadzaam zijn om met een betrouwbare professional te praten die kan helpen bij het begrijpen van de specifieke omstandigheden en rechten van het kind.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag