Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Welke opzegtermijn geldt?

Op 1 juli jl. ben ik begonnen met een nieuwe baan, vallend onder de CAO Voortgezet Onderwijs. Ik heb een contract voor bepaalde tijd (één jaar) waarbij ik in de CAO lees dat mijn opzegtermijn één maand zou zijn, aangezien mijn contract minder dan zes maanden heeft geduurd (er is geen proeftijd van toepassing). Omdat mijn baan niet is wat ik ervan hoopte, wil ik mijn contract voor 1 augustus a.s. opzeggen. De opzegging gebeurt in mijn vakantie, welke nu net is begonnen en vijf weken duurt. Kan ik er dan vanuit gaan dat ondanks mijn vakantie de arbeidsovereenkomst per 1 september a.s. eindigt?

Het is afhankelijk van je arbeidsovereenkomst. Als er in je arbeidsovereenkomst is opgenomen dat je tussentijds kunt opzeggen, dan kan je dat inderdaad doen met de daarvoor geldende opzegtermijn. Als dit tussentijds opzegbeding niet in de arbeidsovereenkomst staat, kan je helaas niet tussentijds opzeggen.
Mocht je het zeker willen weten, kan je altijd vrijblijvend je arbeidsovereenkomst opsturen en kan ik met je meekijken. Informatie is te vinden op boksjuristen.nl.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag