Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Welke kosten moet ik betalen naast kinderalimentatie?

Ik heb een vraag betreft de kosten van de kinderalimentatie. Mijn ex en ik zijn 2 jaar geleden uit elkaar gegaan en hebben sindsdien een co-ouderschap, beide hebben we onze zoon 50% van de week.
Onze zoon is ingeschreven bij mijn ex zodat zij het kindgebonden budget en kinderbijslag ontvangt. Ik heb toentertijd begrepen dat alle kosten van het kind hieronder vallen: eten, drinken, kleding, kinderopvang, zwemles, clubjes etc. Ik heb altijd de kinderalimentatie betaald en hier bovenop betaal ik ook de helft van de kinderopvang per maand. Mijn ex is sinds kort gestart met peuterzwemmen en heeft aan mij gevraagd hieraan mee te betalen. Zij doet het peuterzwemmen in haar tijd. Mijn vraag: Moet ik meebetalen aan de kinderopvang en het peuterzwemmen aangezien ik had begrepen en op internet lees dat dit al IN de kinderalimentatie zit? Ik neem aan, omdat zij ook het kindgebonden budget en kinderbijslag ontvangt, ik dus niet bovenop de kinderalimentatie nog extra moet betalen?
En daarnaast, het betreft peuterzwemmen en dit is dus niet een officiƫle zwemles voor A B of C. Ik zie dit meer als een activiteit tussen moeder en zoon.
Ik heb helaas nog een vraag die ik graag zou willen stellen. Mijn ex is van plan te gaan verhuizen. Ik woon in NAAM GEMEENTE, zij woont momenteel in NAAM GEMEENTE 2 en wilt verhuizen naar NAAM GEMEENTE 3. Dit is 7 km van GEMEENTE 2 vandaan en GEMEENTE 3 is het dubbele hiervan. Onze zoon Noah, 2,5 jaar, is al ingeschreven op de basisschool. In ons ouderschapsplan staat vermeld: ''Ouders spreken af dicht bij elkaar te blijven wonen, en in ieder geval IN NAAM GEMEENTE of directe omgeving, teneinde het toekomstige co-ouderschap te kunnen uitoefenen.'' Zij heeft mij 2 dagen geleden gevraagd om toestemming en dit wil ik niet geven omdat ik een nadeel zie voor onze zoon z'n (toekomstige) sociale leefomgeving. Wat zijn de consequenties van het niet toestaan om te verhuizen? stel dat mijn ex naar de rechter stapt om vervangende toestemming te vragen, moet ik dan ook gerechtskosten betalen en moet ik dan ook verschijnen voor de rechter om mijn verhaal te vertellen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag