Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Welke annuleringvoorwaarden zijn van toepassing?

In 2019 hebben we een vakantiehuisje geboekt voor eind maart 2020 voor 7 personen. In het kader van de coronamaatregelen kon dit niet doorgaan, het betreft 7 personen uit 7 verschillende huishoudens waarvan 2 uit het buitenland. Omdat het park wel open was zouden we bij annuleren 100% van de kosten moeten betalen maar we konden wel omboeken naar een nieuwe datum. We hebben de vakantie verzet naar november maar kon het om dezelde reden niet doorgaan. Opnieuw de datum verzet, ditmaal naar half april 2021. Gezien de huidige ontwikkelingen zien we al aankomen dat het ook in april niet door kan gaan en hebben we de organisatie wat annulering nu zou betekenen.


Ik heb me op het standpunt gesteld dat in hun algemene voorwaarden staat dat zij van toepassing zijn op alle overeenkomsten, dus ook op een gewijzigde overeenkomst. In de annuleringsvoorwaarden staat dat bij een annulering minstens 56 dagen voor de aankomstdatum 30% in rekening wordt gebracht en annulering op kortere termijn 100%. We zitten nu nog voor de termijn van die 56 dagen. Door het overeenkomen van een nieuwe aankomstdatum en het van toepassing verklaren van de algemene voorwaarden zou dan volgens mij de nieuwe datum als uitgangspunt voor de annulering moeten dienen. En als gevolg daarvan de annuleringskosten 30%.

Zij geven mij echter het volgende antwoord:
U heeft oorspronkelijk de keuze gekregen om uw boeking om te boeken of te annuleren. U heeft destijds gekozen om uw boeking om te boeken.
Als u nu besluit om van deze omboeking geen gebruik te maken, moeten wij terugvallen op de annulering. Het betreft nog steeds dezelfde boeking. Dit betekent dan ook dat wij de annuleringskosten van 100% in rekening moeten brengen. Deze kosten moeten wij ook afdragen aan de eigenaar van het vakantiehuis.

Staan zij hiermee in hun recht of is dit in tegenspraak met hun eigen algemene voorwaarden dat zij van toepassing zijn op alle overeenkomsten?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag