Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Welk inkomen voor kindgebonden budget?

Aangezien de scheiding ingediend is bij de rechtbank is mij geadviseerd om kindgebonden budget te gaan aanvragen.
De alimentatie kan ik nog niet invullen als inkomen want deze gaat pas in (peildatum) als de woning verkocht is .
Ik neem aan dat ik dan alleen mijn inkomen nu invul en als ik na verkoop van het huis alimentatie ontvang dat ik dan de gegevens aanpas.
Omdat ik nu in de woning blijf staat er in het convenant dat mijn ex-man zal bijdragen in het levensonderhoud in de vorm van de helft van de rentelasten die hij aan de bank betaalt. Is dit ook inkomen wat relevant is voor de hoogte van het kindgebonden budget?

Het inkomen dat meetelt voor de berekening van het kindgebonden budget omvat verschillende inkomensbestanddelen. Dit is in grote lijnen uw belastbaar jaarinkomen. Het kan naast loon uit werk onder andere ook bestaan uit winst uit een eigen bedrijf, uitkeringen, pensioen, en andere inkomenscomponenten.

De bijdrage van uw ex-man in het levensonderhoud door het betalen van een deel van de rentelasten zou mogelijk als inkomen kunnen worden beschouwd, gezien dit bijdraagt aan uw totale inkomensplaatje. Echter, dit is een specifieke situatie die per geval kan verschillen.

Het is raadzaam in deze situatie om deskundig advies in te winnen van bijvoorbeeld een belastingadviseur of een advocaat gespecialiseerd in familierecht. Deze kan een beter, op uw situatie toegespitst advies geven over de effecten van deze regeling op uw inkomen en het kindgebonden budget.

Let wel, eventuele veranderingen in uw inkomen, inclusief de bijdrage van uw ex-man aan de hypotheekrente, dienen zo spoedig mogelijk doorgegeven te worden aan de Belastingdienst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag