Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Welk alimentatiebedrag innen via LBIO?

In 2015 gescheiden, alimentatie per kind vastgesteld door de rechter/advocaat op € 111.
In 2018 hebben mijn ex en ik mondeling afgesproken om het bedrag te verhogen naar € 225 per kind. Nu heeft hij de alimentatie al 3 maanden niet betaald. Welk bedrag mag ik nu innen bij het LBIO?

Als uw ex-partner de alimentatie al drie maanden niet heeft betaald, kunt u ervoor kiezen om het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) in te schakelen om de achterstallige alimentatie te innen. Het LBIO kan u helpen bij het innen van de achterstallige bedragen.

Het bedrag dat u kunt innen via het LBIO is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoogte van de vastgestelde alimentatie en eventuele latere afspraken of wijzigingen. In uw geval is het oorspronkelijk vastgestelde bedrag per kind € 111, maar in 2018 heeft u mondeling afgesproken om het bedrag te verhogen naar € 225 per kind.

Om het bedrag dat u kunt innen bij het LBIO te bepalen, is het belangrijk om te kijken naar de geldende afspraken en eventuele gerechtelijke uitspraken. Als de mondelinge afspraak uit 2018 rechtsgeldig is en kan worden aangetoond, dan zou het LBIO waarschijnlijk uitgaan van het verhoogde bedrag van € 225 per kind. U zou dan de achterstallige alimentatie op basis van dit bedrag kunnen innen.

Het is echter raadzaam om contact op te nemen met het LBIO voor specifieke informatie over uw situatie. Zij kunnen u voorzien van de juiste begeleiding en advies met betrekking tot het innen van de achterstallige alimentatie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag