Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Wel of geen vormfout?

Ik ben voor geweest i.v.m. een hennepplantage, waarbij bekend is door mij dat deze een jaar in bedrijf is geweest, nu blijft justitie in het vonnis het over een periode van 3 maanden hebben, waarop de kwekerij in werking is geweest, maar de boete over een jaar....klopt. Dit wel, en mag dat zomaar? ( hoger beroep is ondertussen aangevraagd)

Dit kan te maken hebben met het bewijs en een keuze van de officier van justitie. Een verklaring alleen is niet voldoende om iets bewijzen.

Het kan zijn dat het openbaar ministerie voor het gemak een kortere periode heeft gekozen omdat ze zeker weten dat ze dat kunnen bewijzen. Bijvoorbeeld bij het gebrek aan kalkaanslag, slijtsporen en dergelijke. Het openbaar ministerie heeft liever een "makkelijke" veroordeling voor een periode van drie maanden dan een langer durende zaak over de vraag of het 3 maanden of 1 jaar was.

U heeft het over een boete, wordt dit ook zo genoemd in de uitspraak?

Mogelijk gaat het om een vordering wederrechtelijk verkregen voordeel. Bij wederrechtelijk verkregen voordeel kan op basis van een verklaring eventueel wel rekening gehouden worden met een langere periode dan waarvoor is veroordeeld. Op deze manier wil de overheid voordeel verkregen uit strafbare feiten terugvorderen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag