Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Weigering trafohuisje grenzend aan heg?

Vorige week maandagmiddag om 16.30 werd er aangebeld door een aannemersbedrijf dat er een trafohuisje geplaatst zou worden.
Wij waren hierover niet op de hoogte gesteld. De gemeente en de woningbouwvereniging geven toe dat dit fout is gegaan. Deze week worden de omwonenden pas geïnformeerd.
Bezwaar 1: wij zijn vooraf niet geïnformeerd over deze plaatsing.
De aannemer zou de volgende dag heipalen aanbrengen in de grond. Echter het huisje zou 20 cm in onze heg geplaatst worden. Dit is over de erfgrens. Dit konden we niet goed keuren. Daarom zou de volgende morgen de woningbouwvereniging komen om de erfgrens aan te geven.
S'ochtends om 7.30 hebben we aangegeven dat de erfgrens bij de stoeprand was. Zij zouden buiten deze grens blijven. De woningbouwvereniging was hierbij aanwezig.
S'middags is op ons verzoek een gesprek met de gemeente en de woningbouwvereniging geweest over deze plaatsing.
Er werd afgestemd dat mijn man de heg iets zou terugsnoeien en dat er buiten de erfgrens gewerkt zou worden. Er zou geen schade aangebracht worden.

De volgende dag is door de aannemer ongevraagd een groot gat in de heg geknipt van 1.5 bij 3 meter. Ver over de erfgrens!

Bezwaar 2: er is schade aangebracht aan de heg. Deze kan alleen herstellen door licht en voldoende vocht. Dit kan niet herstellen als er een trafohuisje wordt geplaatst. Aan de andere kant staat onze carport. Daardoor krijgt de heg al minder licht.
Bezwaar 3: de heg is een broedplaats van de merels. Denk hierbij aan de flora en fauna wet.
Bezwaar 4: mogelijk geluidsoverlast als het trafohuisje zwaarder belast gaat worden.
Bezwaar 5: mogelijk waardevermindering van ons huis

Kunnen wij op grond van deze bezwaren het trafohuisje weigeren?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag