Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wegens structurele onderbezetting en een gebrek aan passend handelen op signalen afgegeven over de gezondheid van mijn team, ben ik reeds drie maanden arbeidsongeschikt in verband met burn-out-klachten. Gedurende deze drie maanden is er minimaal contact met mij onderhouden en ben ik alle verbinding kwijtgeraakt met mijn werkplek. Inmiddels is de tijd aangebroken dat ik dien te gaan re-integreren, maar mijn vertrouwen in de werkgever is dermate geschaad dat mijn klachten toenemen en mijn herstel in gevaar komt.

Ik wil het liefst niet langer werkzaam zijn bij dit bedrijf en heb daarom verzocht dat ik een concept vaststellingsovereenkomst te zien krijg, zodat ik al mijn opties kan overwegen. Waar heb ik recht op en hoe kan ik de onderhandeling het beste aanpakken?

Ik werk 6 jaar bij dit bedrijf.

Uit dienst met een vaststellingsovereenkomst terwijl u nog arbeidsongeschikt bent is tricky. Het UWV zou u namelijk kunnen aanrekenen dat u een benadelingshandeling jegens haar pleegt.
Wat zijn de prognoses, wanneer zou u weer volledig arbeidsgeschikt zijn?

Beoordeel dit antwoord:

Ik ben het eens met mevrouw da Graca t.a.v. benadelingshandeling en voorzichtigheid is hier geboden. Waar u recht op hebt is lastig aan te geven daar dit afhangt van wat u samen overeenkomt. U kunt denken aan een transitievergoeding hoewel dit bij zelf ontslag nemen niet gebruikelijk is, veiligstelling ww-rechten, doorbetaling loon met vrijstelling van de arbeidsplicht, eventuele extra betalingen of bonussen, etc. Kortom, er zijn nogal wat zaken die u bespreekbaar kunt maken. Ik raad u altijd aan vooraf een vaststellingsovereenkomst te laten checken door een jurist. Als u wilt kan ik u daarbij helpen. Neemt u daartoe t.z.t. direct en vrijblijvend contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn streven is vrijstelling van werk gedurende de opzegtermijn van twee maanden, veilig stellen van WW-rechten, de uitbetaling van mijn verlofuren en een transitievergoeding, omdat ik nog geen nieuw werk heb. In ruil daarvoor ben ik bereid mij beter te melden en is het bedrijf hierna dus "van mij af". Is dit een reële eis?

Ik denk al in staat te zijn tot re-integratie, echter niet meer bij dit bedrijf.
Ik heb ook geen behoefte aan hun verdere bemoeienis bij mijn herstel.


Dat kan een reëel eis zijn. U dient wel beter gemeld te worden zonder dat er sprake is van een re-integratie elders, omdat uw werkgever nog verantwoordelijk blijft voor uw arbeidsongeschiktheid. Mocht u zich hersteld voelen dan kan uw onderhandelingspositie ook beter zijn.

Beoordeel dit antwoord:

In uw reactie lees ik niet terug hoe de bedrijfsarts denkt over uw re-integratie en wanneer u weer arbeidsgeschikt zou zijn. Blijkt dat wel uit een rapport?
Op zich komen de door u voorgestelde eisen niet onredelijk voor, maar dit zou ik alleen beter kunnen beoordelen als ik het volledige dossier (correspondentie etcetera) zou hebben.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag