Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


we zijn in gemeenschap van goederen getrouwd maar nu wil mijn vrouw van me scheiden , en haar wens is dat ik in onze woning kan blijven wonen met mijn kinderen kan ik zomaar ons huis op mijn naam laten zetten. In theorie kan ik de hypotheek zo overnemen en blijven betalen ,of moet dit altijd door de bank geregeld worden en een nieuwe hypotheek aanvragen

U zult inderdaad naar de bank moeten, zodat uw vrouw kan worden ontslagen van haar hoofdelijke aansprakelijkheid voor de hypotheekschuld. Verder zult u naar de notaris moeten gaan om vast te leggen dat het eigendomsdeel van uw vrouw wordt overgedragen aan u.

Het is verstandig om deze afspraken vast te laten leggen in een echtscheidingsconvenant en deze afspraken vervolgens uit te voeren door naar de bank en de notaris te gaan.

Beoordeel dit antwoord:

U zult met uw hypotheekverstrekker in gesprek moeten gaan om na te gaan of u de hypotheek volledig kunt overnemen. Daar hoeft in beginsel geen nieuwe hypotheek voor te worden aangevraagd. Wel kan het verstandig zijn om samen met een hypotheekadviseur na te gaan wat voor u momenteel financieel het meest voordelig is.

U dient er ook rekening mee te houden dat het kan zijn dat uw woning nu een over- of onderwaarde heeft en dat dit, gelet op de gemeenschap van goederen, in beginsel tussen u beiden zal moeten worden verdeeld. Indien u mijn bijstand bij de afwikkeling van de echtscheidingsprocedure wenst, kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Mogelijk is er een restschuld of overwaarde welke verdeeld of verrekend zal moeten worden in het convenant.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag