Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


We hebben een ouderschapsplan ons kind is drie jaar. Nu wil de vader na een jaar een andere regeling van 1 dag in de week en om het weekend naar Co-Ouderschap. Hiermee wil ik niet accoord gaan. Staat hij hierin sterk wat zegt de wet hierin?

De wet zegt er niet iets specifieks over, maar de bedoeling is een evenwichtige verdeling van de zorgtaken. Uw ex kan een punt hebben, maar het ouderschapsplan is een overeenkomst en hij kan die door een rechter laten wijzigen, maar het gaat natuurlijk wel om de omstandigheden. Co-ouderschap is een regeling die echt 50/50 is en dus moeten de omstandigheden ook zo zijn dat dat in de praktijk ook mogelijk is. De reden waarom hij dat wil is ook van belang.Het is dus een weging van argumenten en belangen. Als u meer wilt weten dan kunt u vrijblijvend per rechtstreekse mail vragen aan mij stellen, maar van belang is om te weten dat hij toch het initiatief moet nemen en dat u niet zo maar akkoord hoeft te gaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor dit antwoord! Ik zal binnenkort een antwoord naar hem moeten geven naar aanleiding van ons gesprek. Hij wil gebruik maken van Mediaton bij de gezamenlijke advocaat die ons heeft geholpen bij het uit elkaar gaan en het ouderschapsplan. Ik zelf wil dit niet bespreken als hij iets wil dan laat hij maar stappen ondernemen. Wat bedoeld u specifiek met het gaat om de omstandigheden. De reden die hij mij heeft gegeven is dat zijn werk nu veranderd is ten opzichte van toen. Hij werkt fulltime time en wil 50uur gaan werken in de ene week en in de andere week minder zodat hij zelf onze dochter naar school kan brengen. En op de woensdag en vrijdag van school haalt. Hij denkt puur vanuit eigen belang omdat hij veel vErdriet heeft. En vind dat hij teveel dingen mist in de ontwikkeling. Hij heeft mij door een hel laten gaan een jaar geleden. en heeft een relatie met een collega nu nog steeds. Hij wou niet met mij naar Mediaton vanuit mijn werk dit heb ik allemaal alleen gedaan. Nu wil hij dit wel dan kost het hem waarschijnlijk niet zoveel (zo denk ik tenminste). Ik zelf heb altijd een moeilijk leven gehad om gezondheidsredenen. En waarschijnlijk zal ik nooit meer kinderen krijgen. Ik heb voor dit meisje en mezelf vanaf week 20 rust moeten nemen ik heb in totaal 7x in het ziekenhuis gelegen en ben bevallen met 34 weken. Voor mij als moeder is dit vreselijk wat hij nu naar een jaar wil ik ben bereid tot het uiterste te gaan. Ik zie hem als vader van mijn kind en kom alle afspraken na ik heb zelfs aangegeven in de toekomst Co. Ouderschap niet uit te sluiten maar nu nog niet ze is net drie jaar.
Heb ik wat te winnen hierin?


Ik begrijp uw situatie, maar het is en blijft een kwestie van omstandigheden. Welke argumenten wegen zwaarder. Kan hij die week-wisselingen waar maken. Is het redelijk wat hij wil. Kan hij de extra zorg geven die uw kind nodig heeft. Etc Etc. Het zal echt een afweging worden. Maar waarom gaat u niet alsnog in mediation? Al ben ik bevreesd dat u toch bewogen wordt om te settlen en een nieuwe overeenkomst aan te gaan. U moet goede redenen hebben om het co-ouderschap niet te willen/kunnen. Ook u moet het op kunnen brengen. Ik denk dat u er goed over na moet denken wat u werkelijk wil. Hij zal uiteindelijk naar de rechter moeten als u niet wil en de rechter zal dan moeten beslissen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag