Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


We hebben een huis gekocht, waarvan tijdens de koop een stuk grond in gebruik was door een aannemer, die het huis van onze buren aan het bouwen was. Tijdens de sleuteloverdracht hebben we gezegd, dat de aannemer van de buren gebruik kon blijven maken van onze grond, mits hij na afloop alles netjes en opgeruimd achter zou laten. De aannemer vond dit goed.

Het huis van de buren is klaar, maar er staat nog steeds rommel op onze grond en er zijn muren vernield.
We hebben de buren verschillende keren gevraagd, om hun aannemer te vragen, wanneer het netjes gemaakt zou worden.
Nu, 1,5 jaar later, is de aannemer geweest en zegt nooit iets te hebben gehoord van de buren en voelt zicht niet aansprakelijk voor de schade. De buren zijn stellig, dat ze dit wel doorgegeven hebben.

We hebben foto's van tijdens de bouw (geen schade zichtbaar) en na de bouw (wel schades zichtbaar). Op de foto's is te zien, wat de waarschijnlijke oorzaken zijn geweest van de schades.

Wie moeten we nu aansprakelijk stellen? De buren of hun aannemer? Hoe kunnen we dit het beste verder aanpakken?

Het is ten eerste belangrijk de schade goed te inventariseren: welke schadeposten zijn er en wat is de oorzaak. Is er iets nog te herstellen? Is er iets nog op te ruimen? Als dat duidelijk is, dan zou ik adviseren beide partijen aansprakelijk te stellen, ze beide de kans te geven hetgeen nog te herstellen / op te ruimen is zelf te regelen, en dat binnen een bepaalde - redelijke - termijn). Doen ze dat niet, dan kunt u alles of zelf laten opruimen / herstellen en de kosten bij hen neerleggen, of herstel vorderen. Het is belangrijk tijdig de juiste stappen te zetten hierin en kritisch te kijken naar de tekst van de sommatiebrieven. Als u hierbij hulp wilt dan kunt u met mij contact opnemen en kan ik verder kijken wat ik voor u zou kunnen betekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag