Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Waterschapsbelasting incasseren via verhuurder?

Mijn zoon kreeg een aanmaning van een incassobureau om een rekening aan de verhuurder te betalen. Het blijkt bij navraag te gaan om de Waterschapsbelasting opgelegd aan zijn buurvrouw, waarvoor de verhuurder achteraf de helft betaald heeft en dit nu op mijn zoon verhaalt via het incassobureau. Volgens het incassobureau is in het huurcontract vastgelegd dat mijn zoon de rekening moet betalen. Incassobureau heeft geen "bewijsstukken" meegestuurd, maar wel besloten dat de vordering van de verhuurder terecht is en mijn zoon de rekening moet betalen, onder bedreiging van de gerechtsdeurwaarder.

Beste,

Ten eerste is het belangrijk om het huurcontract zorgvuldig door te nemen om te zien of er inderdaad een clausule is opgenomen met betrekking tot het betalen van Waterschapsbelasting.

Ten tweede is het vreemd dat het incassobureau geen bewijsstukken heeft verstrekt om de vordering te onderbouwen. Het is gebruikelijk dat een incassobureau bewijs levert van de oorsprong van de schuld voordat zij betaling eisen. U kunt contact opnemen met het incassobureau en vragen om gedetailleerde informatie en bewijsstukken met betrekking tot de vordering. Dit kan helpen om de geldigheid ervan te verifiëren.

Ik zou graag met u in contact komen om de mogelijkheden met u te bespreken. U kunt contact met mij opnemen via: info@dutchlawadvice.com

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag