Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Waterschade door vervangende raam pui

Ik heb waterschade opgelopen door vervanging (eind 2019) van de raam pui door de woningbouw in de woonkamer. Vervolgens heb ik (blijkbaar) door de tijd heen waterschade; vooral bij een hoosbui en wanneer de wind verkeerd staat & gaat waaien. Het is op een plek waar je niet één twee drie ziet of snel komt. Dus niet snel opvalt. Een vensterbank, radiator en lambrisering voor de radiator staat voor de raam pui. Nu is het goed zichtbaar en voor de kerstdagen zag ik dat mijn laminaat een bolling vertoond. Toen werd het tijd dat ik actie moet ondernemen. Vervolgens bij de woningbouw een klacht ingediend. Nu is het onder de aandacht, daar wordt het vervolgd.

Maar de vraag en hulp nu is dat ik geen inboedelverzekering heb, dus wil graag de schade aan mijn laminaat de woningbouw hiervoor aansprakelijk stellen. Want het kan niet zo zijn dat dit niet mogelijk is (omdat ik geen inboedelverzekering heb?), want het is duidelijk dat mijn laminaat naar de mallemoer is door waterschade en toedoen door het vervangen van de raam pui. Er groeien op dit moment zelfs paddenstoelen uit de ondervloer.

Hoe pak ik dit aan? Graag uw hulp en advies aub. Alvast dank!

Het hangt van de specifieke omstandigheden af of je de woningbouwvereniging aansprakelijk kan stellen voor waterschade. Om de woningbouwvereniging aansprakelijk te stellen, moet je kunnen bewijzen dat de schade is ontstaan door een gebrek aan de woning waarvoor de woningbouwvereniging verantwoordelijk is.

In principe is de woningbouwvereniging verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning, maar kleine reparaties en dagelijks onderhoud zijn vaak voor rekening van de huurder. Als de schade het gevolg is van een gebrek dat jij als huurder had moeten melden of herstellen, kan het zijn dat je de schade niet op de woningbouwvereniging kunt verhalen.

Het is belangrijk om bij schade zo snel mogelijk de woningbouwvereniging hiervan op de hoogte te stellen en foto's te maken van de schade. Daarnaast is het raadzaam om juridisch advies in te winnen over de specifieke situatie. Je kunt hierbij aangeven wat de oorzaak is van de waterschade en wat de rol van de woningbouwvereniging hierin is geweest.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar ik ben toch ook juridische advies aan het inwinnen nu of niet? Of moet dat weer apart en anders. Zal aan mij liggen, maar mijn insteek is toch ook om juridisch advies in te winnen


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag