Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat zijn onze rechten en plichten m.b.t renoveren gezamenlijke schoorsteen.

Onze buurvrouw heeft een lekkage in haar huis die volgens haar veroorzaakt wordt door de gezamenlijke schoorsteen. Nu hebben wij in een gesprek de opties besproken. Onze zijde van de gezamenlijke schoorsteen is door de vorige bewoners al bekleed met leisteen en is prima onderhouden. Het enige wat zou moeten is het afdekken van de bovenkant aangezien de schoorsteen niet meer gebruikt wordt. De kant van de buurvrouw is er veel slechter aan toe. Stenen los, voegwerk verouderd, etc. Waarschijnlijk komt ook de lekkage hierdoor.

Nu hebben wij de buurvrouw via app gevraagd voor een offerte zodat we inzicht zouden krijgen wat het zou kosten. Echter hebben wij deze niet gekregen en is er ook niet aangegeven dat het gemaakt zou worden en wanneer. En is het dus al gemaakt zonder onze 'toestemming'.

Nu verwacht de buurvrouw dat wij de hele rekening mee betalen.
Mag dit?

Nee minstens moet u inzicht hebben in de oorzaak van lekkage en als blijkt dat dat wordt veroorzaakt door nalatig onderhoud aan de zijde van de buurvrouw, hoeft u deze rekening natuurlijk niet te betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag