Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wat zijn mijn verplichtingen ten aanzien van inwonende vriendin/moeder van onze kinderen?

Ik bezit een eigen woning. Hier woon ik met 3 kinderen en voormalig vriendin (moeder van onze kinderen). Wij gaan uit elkaar. Ben ik verplicht haar te laten wonen of mag ik haar verplichten ander onder komen te regelen. Wij hebben alleen n samenlevings contract.

Bij beƫindiging van een samenlevingscontract moeten de afspraken die daarin zijn vastgelegd worden nageleefd. Wat betreft het onderkomen, als de woning van jou is en haar naam niet op de hypotheek staat, dan heb jij in principe het recht om haar te vragen de woning te verlaten.

Echter, bedenk dat wanneer er kinderen in het spel zijn, de zaken meer complex kunnen worden. Als de voormalige partner de primaire verzorger van de kinderen is, dan zal er rekening moeten worden gehouden met hun welzijn en dit kan invloed hebben op de woonarrangementen.

Bovendien, als zij nergens anders naartoe kan, of de kinderen zouden zonder haar nergens kunnen wonen, dan kan zij mogelijk een beroep doen op de rechter. Een rechter kan, bij uitzondering, bepalen dat zij in de woning mag blijven wonen, tijdelijk of voor langere tijd.

Ik raad aan een juridisch adviseur of advocaat in te schakelen om volledige duidelijkheid te krijgen over je rechten en plichten in deze specifieke situatie. Er kunnen meerdere factoren meespelen waar je zelf mogelijk nog niet aan gedacht hebt.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag