Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat zijn mijn rechten bij "gewonnen" prijs?

Via een puzzel heb ik een prijs gewonnen; deze werd (marketing truc) bij een verkoop bijeenkomst van een reisbureau uitgereikt. Blijk ik de hoofdprijs te winnen. Deze staat als volgt bij de prijs:
Hoofdprijs
Één Vierdaagse GRATIS reis
Hoofdprijs is op basis van tweepersoonskamer incl half pension
Nu wilde in eerste instantie mijn dochter mee voor haar zou ik de volledige prijs én 70 euro reserveringskosten extra moeten betalen, en de reserveringskosten moesten direct als aanbetaling voldaan worden, maar er werdt bij verteld dat als we binnen 4 weken iets wilden annuleren we alleen 3,50 pp als administratie kosten zouden moeten betalen. Nu kan mijn dochter op niet mee: Dus ik geef aan het reisbureau door dat ik alleen zal reizen.
Nu krijg ik te horen dat dat NIET gratis mogelijk is... Ik kan alleen gratis mee als er een tweede persoon tegen volledige betaling mee gaat.
Maar er staat toch dat ik een gratis reis heb? En dat het op basis van een twee persoons kamer is:
Mijn logische redenering is dan, ik krijg een kamer zonder één persoons toeslag, want ik win een reis van 4 dagen in een tweepersoons kamer?
Een eventuele toeslag voor het alleen gebruik van een tweepersoonskamer, dat zou ik nog kunnen accepteren, maar verplicht een tweede persoon optrommelen (als alleenstaande oudere...)
Wat is nu rechtswege wel of niet geldig?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag