Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat zijn mijn rechten als huurder?

Sinds juni 2019 huur ik een zelfstandige woning met een inwonend kind die volwassen is. Mijn appartement bevind zich in een voormalige pastorie die omgebouwd is tot vier zelfstandige woningen. De appartementen worden verhuurd door een stichting. Stichting. De bedoeling van deze stichting is het helpen van mensen die tijdelijk door omstandigheden geen woning hebben maar moeten wachten op een huis van de gemeente. Het contract was voor Max 2 jaar en moest verlengt worden na een jaar of opgezegd voor het jaar. Dit is niet gebeurd dus ik heb nu een onbepaalde tijd contract. Mijn buurman, die hier net zo lang woont als ik, heeft een huis gekregen van de gemeente en gaat weg. Dit appartement is groter dan dat van mij en wordt voor de zelfde prijs verhuurd. Ik heb gevraagd of ik mocht ruilen van appartement en de nieuwe bewoners in mijn appartement te laten wonen. Dit was het antwoord van een van de eigenaren en bestuurslid van de stichting de genade bron : Beste , We hebben overleg gehad met het bestuur. Het bestuur merkt dat de hulpvraag heftig is in het dorp en wil het liefst overgaan tot een volledige verhuur van de appartementen voor noodopvang. Dat wil zeggen dat wij het liefst mensen willen helpen in de doorgang naar een vaste sociale huurwoning.

Het liefst zouden we met jou ook in gesprek willen gaan om te kijken dat jij op termijn ook een ander onderkomen kunt organiseren of dat we je daarbij gaan helpen. Ik begrijp dat dit niet is wat je wil, maar ik hoop ook dat je onze herziene visie daarin begrijpt.

Wat kunnen we je aanbieden?

Optie 1: je verhuist naar het appartement van X. Dat zien wij als een nieuwe huurovereenkomst die we met je aangaan voor een periode van maximaal 2 jaar. Binnen 2 jaar is het dan de bedoeling om een nieuw onderkomen te vinden.

Optie 2: je blijft in je huidige appartement en je kan zelf bepalen hoe lang je daar nog in blijft. Daarbij hopen wij natuurlijk dat je ook bij deze optie wilt nadenken op welke wijze wij je kunnen helpen aan een nieuw onderkomen.

Hoor graag van je waar je voorkeur naar uit gaat.

Ik zou graag willen weten weten wat uw advies is voor mij om te doen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag