Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat zijn mijn mogelijkheden in deze situatie?

Mijn huisbaas heeft geweigerd om de gas/water/licht rekening op mijn naam te laten zetten. Ik betaal hem nu contractueel 150 euro per maand voor deze kosten. Het contract zegt het volgende:

4.2 De kosten vanwege door verhuurder voor huurder te verzorgen bijkomende leveringen en diensten zijn voor rekening van huurder.
4.3 Het voorschotbedrag voor de kosten als bedoeld in artikel 4.2 wordt begroot op 150 euro per maand.
4.4 De bijkomende leveringen en diensten zijn: Leveringen van energie
4.7 de voorschotbijdragen worden tenminste één keer per jaar verrekend aan de hand van een door verhuurder opgestelde specificatie van de kosten voor het gebruik van de bijkomende leveringen en diensten. Overschotten worden door de verhuurder binnen één maand na het opstellen van de specificatie aan de huurder terugebetaald. Tekorten dienen door de huurder binnen één maand aan de verhuurder te worden bijbetaald door overmaking van het verschuldigde bedrag naar de in artikel 4.6. aangegeven rekening ten name van verhuurder.

Afgeleid van een waterrekening van dit jaar die hij opgestuurd heeft, betaald hij namens mij 16 euro per maand aan water. Aan gas en licht betaald hij 111 euro per maand, af te leiden van de afrekening van vorig jaar. Er zijn geen veranderingen in maandbedrag met mij besproken. Dit betekend dat er een bedrag van 23 euro per maand is wat niet aan g/w/l besteed wordt. Wat voor stappen kan ik hierin ondernemen?

verder staat er in artikel 4.4 dat deze 150 euro gaat om levering van "energie". Valt water hier wel onder?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag