Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat zijn mijn kansen en rechten bij een conflict met de Fokker, over een operatie van onze hond.

In december 2019 zijn wij eigenaar geworden van een Rhodesian ridgeback genaamd Kaya
Wij hebben Kaya gekocht bij een fokker.
In Oktober 2020 werd Kaya erg ziek en is er Dermoïd Sinus geconstateerd.
Voordat Kaya bij ons kwam als pup is ze al een keer geopereerd aan Dermoïd Sinus, de fokker heeft dat gemeld en ons verzekerd dat ze daar verder geen problemen van zou ondervinden.
Op aanraden van de fokker hebben wij haar laten behandelen bij een gespecialiseerde dierenarts en inmiddels is ze weer beter.
Deze dierenarts heeft geconstateerd dat de Dermoïd Sinus destijds onvoldoende is verwijdert en dat nu de oorzaak is van de problemen.
Inmiddels zijn de rekeningen van de dierenarts aardig opgelopen( € 2300) en hebben wij contact gezocht met de fokker over een eventuele compensatie. Zij heeft ons kopieën gevraagd om deze door te sturen naar de dierenarts die Kaya als pup behandeld heeft, zodat die het kan verhalen op zijn verzekering.
Wij hebben alle rekeningen en specificaties van de dierenarts waarop ook de oorzaak vermeld wordt, doorgestuurd naar de fokker.
Een aantal keren heb ik de fokker gebeld met de vraag hoe het staat met deze zaak en elke keer krijg ik te horen dat het in handen is van de verzekering, maar die zijn niet zo snel.
Ik heb de fokker een mail gestuurd waarin ik haar wederom heb gevraagd om haar verantwoordelijkheid als fokker te nemen en een beetje druk op de zaak te zetten.
Van deze mail was ze niet gediend en wij moeten gewoon geduld hebben, en anders moeten wij zelf maar contact opnemen met de dierenarts.
Dat heb ik ondertussen gedaan, maar vind dit eigenlijk niet echt netjes omdat ik een overeenkomst heb met haar en niet met die dierenarts
Graag zou ik van u horen welke rechten en kans wij hebben om deze zaak te eindigen.

Over de hoegrootheid van de schade kan ik u wel vertellen dat dat nooit meer is dan de dagwaarde van een vergelijkbare gezonde hond. Als er een fokverbod geldt via het koopcontract, is de hond wettelijk gezien minder waard. Dit klinkt hard maar zo werkt het met het compenseren van de schade als een dier gebrekkig lijkt te zijn. Ik vermoed dat de verzekeraar ook met een dergelijk betoog komt,of helemaal verwerpt; neemt u bij twijfel contact met mij op want verkoopster is inderdaad uw eerste aanspreekpunt.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag