Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wat zijn mijn eisen en waar moet ik beginnen als mijn vrouw wil scheiden van mij?

Sinds 2018 / juli hebben we geregistreerd partnerschap.

1)Mijn (ex)vrouw wilt scheiden en heeft mijn zoontje van bijna 3jaar meegenomen zonder overleg met mij. Zij bepaald nu al wanneer ik hem mag zien, mag dat?

2)Wat zijn haar en mijn rechten?

3)Ons zoontje gaat dinsdags een halve dag naar de opvang en omdat ik dan thuis werk kan ik hem brengen en ophalen en zij hem weer bij mij zodra ze klaar is met werk. Hierbij heb ik voorgesteld ons zoontje maandagavond na het werk op te halen bij haar ouders, zodat hij bij mij kan eten en slapen. Maar dat wilt zij niet, terwijl voorheen bracht ik hem ook ochtends weg. Mag ik ons zoontje evengoed ophalen als ik dat meerdere malen heb aangegeven in de mail?

4) Zijn hier consequentie voor mij of haar?

5)Hetzelfde geldt voor aanstaande donderdag (Hemelvaart) dan zou mijn moeder oppassen ik heb haar een mail gestuurd dat ik vrij ben donderdag en vrijdag. Dat heb ik aangegeven per mail of zij het prima vindt als ik hem bij de opvang voor vrijdag afmelden, zodat ik samen met ons zoontje de tijd kan doorbrengen. Dat weigert ze, mag dat?

6) Daarbij zij wilt geen co-ouderschap dat is niet bespreekbaar mag zij dat zelf bepalen of wie bepaalt dat?

7) Ze gaf aan dat ze met een advocaat verder gaat, mag zij dat bepalen?

8) Moet ik hier in mee betalen?

9)Hoe kan ik me verdedigen als zij een advocaat neemt en ik geen advocaat kan betalen i.v.m. de vaste lasten?

10) Wat moet ik als eerste ingang zetten voor ons kind.

11) Ons zoontje woont nu bij mijn (ex)vrouw haar ouders waar ik het niet mee eens ben. Mag en kan ik ons zoontje terugeisen naar het adres waar hij is geboren en opgegroeid? (mijn koopwoning)

Ik hoop dat jullie wat voor mij en mijn zoontje natuurlijk iets kunnen betekenen.

Met vriendelijke groet,

Mocht ieder een eigen advocaat kiezen, zal de doorlooptijd van de scheidingsprocedure relatief lang zijn. Uw vragen kunnen daarom het beste met u beiden besproken worden. Als u samen de ontbinding geregistreerd partnerschap aanvraagt, bepaalt u samen welke afspraken zullen gelden aangaande het verblijf en de kosten van uw zoontje. U kunt mij benaderen voor een gratis intake gesprek, dan kunnen de eerste vragen worden beantwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag