Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Wat zijn de verhuurmogelijkheden van het bedrijfsgedeelte van mijn bedrijfswoning?

Ik ben eigenaar van een bedrijfswoning op een bedrijventerrein. Ik heb in het bedrijfsgedeelte van mijn huis een Psychologenpraktijk gehad. Door pensionering ben ik niet meer werkzaam in het bedrijfsgedeelte van mijn huis, en wil ik deze ruimte gaan verhuren. In het bestemmingsplan van de Gemeente staat, dat “ degene, die de activiteiten in de bedrijfswoning uitoefent, tevens de bewoner van de bedrijfswoning dient te zijn”. Ik bezit een BV, die ik wil voortzetten. Ik wil gaan verhuren onder de vlag van deze BV. Als ik een ander persoon voor zichzelf in mijn praktijkgedeelte wil laten werken, is dat dan wettelijk toegestaan? Of loop ik risico’s?
Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Het is een dienstwoning dus die persoon moet daar dan werken en wonen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Onder de vlag van de BV mag ik het bedrijfsgedeelte dus niet verhuren aan derden, gezien het bestemmingsplan van de Gemeente. Is deze conclusie correct?


Ja dat klopt. In beginsel overtreedt u dan een bepaling uit het plan. Echter soms is vrijstelling of afwijking mogelijk, na een gedegen adresonderzoek getoetst aan plan en wetgeving en rechtspraak eventueel.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag