Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Wat zijn de regels voor huiszoekingen door Politie?

ik ben lid van de NABV en heb enkele airsoft replica geweren aan de muur hangen (niet zichtbaar vanaf de straat). iemand kwam een kerstboom brengen en heeft later de politie ingelicht en ineens stonden er zes agenten binnen met een huiszoekingsbevel.

ze hebben niks meegenomen maar zeiden dat het niet aan de muur mag hangen en dat ze nog een keer zouden komen controleren of ik ze in een kluis heb.

mijn vraag is, mogen ze in de toekomst vaker komen of hooguit nog één keer ter controle ?

het vreemde is namelijk dat ik las dat je onklaar gemaakte vuurwapens wel gewoon aan de muur mag.

bedankt voor uw info en advies.

Het lijkt erop dat u een situatie heeft meegemaakt waarin politieagenten uw huis hebben doorzocht. De regels voor huiszoekingen door de politie in Nederland zijn vastgelegd in de Wetboek van Strafvordering. Over het algemeen geldt dat de politie alleen met een huiszoekingsbevel uw huis mag binnentreden, tenzij er sprake is van heterdaad.

Met betrekking tot uw vraag over herhaalde controles, is er geen specifiek aantal keer genoteerd in de wet. De frequentie van deze controles kan afhankelijk zijn van de aard van de gevonden items en het oordeel van de politie of justitie.

In uw specifieke situatie lijkt het erop dat de politie heeft besloten dat uw airsoft replica geweren in een kluis moeten worden opgeborgen. Hoewel u lid bent van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV) en daarmee in bezit mag zijn van deze airsoft replica geweren, gelden er wel regels voor het bezit en het vervoer ervan. Airsoft-apparaten dienen opgeslagen te worden op een manier die diefstal verhindert. Dit is vaak in een afgesloten kast of kluis.

Wat betreft onklaar gemaakte vuurwapens, deze mogen inderdaad aan de muur gehangen worden. Echter, er zijn strenge regels over hoe een vuurwapen onklaar gemaakt dient te worden om als decoratie te dienen.

In beide gevallen zou ik u aanraden contact op te nemen met een juridische professional die ervaring heeft in wapenwetgeving voor gedetailleerd advies. Het is altijd hun taak om u te helpen begrijpen wat u wel en niet mag doen om verdere juridische problemen te voorkomen.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag