Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat zijn de regels omtrent uitwerktijd bij vast dienstverband?

Conform CAO moet ik 3 maanden uitwerken, maar dreig daardoor een nieuwe baan mis te lopen. Het bedrijf dat mij benaderd heeft om voor hun te komen werken kan geen 3 maanden wachten. Met vriendelijke groet,

Dan adviseer ik u in gesprek te gaan met de huidige werkgever om na te gaan of die bereid is om de opzegtermijn te verkorten. Leg wel alles goed vast. Eventueel zou u kunnen aanbieden om openstaande vakantiedagen op te nemen, waardoor u eerder bij de nieuwe werkgever zou kunnen starten. Bent u wel al nagegaan of u een concurrentie-, relatie- en/ of nevenwerkzaamhedenbeding hebt getekend waarop inbreuk zou worden gemaakt?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de terugkoppeling. er is geen sprake van concurrentie-, relatie- en/ of nevenwerkzaamhedenbedingen die vast zijn gelegd. Stel dat mijn werkgever vast blijft houden aan 3 maanden uitwerken, waardoor de kans op de nieuwe baan door deze lange uitwerkperiode verloren gaat; kan ik dat dan aanvechten? Wettelijk gezien is de uitwerkperiode toch 1 maand? Er wordt mij immers een kans op een carrièreverbetering ontnomen.

Met vriendelijke groet,


Uitgangspunt is dat voor de werknemer een opzegtermijn van een maand geldt, maar die termijn kan onder bepaalde voorwaarden worden verlengd. Of een opzegtermijn van 3 maanden in uw geval rechtsgeldig is, zou moeten worden beoordeeld. Indien de 3 maanden rechtsgeldig is en uw werkgever houdt u daaraan, dan kunt u daar m.i. niet zoveel aan doen. Het is echter de vraag of uw werkgever u wil houden aan 3 maanden. Hij zal zich toch wel bedenken dat hij dan iig opgescheept zit (gedurende 3 maanden) met een ongemotiveerde werknemer (?). Dat kan niet in zijn belang zijn, zou je zeggen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag