Stel vraag

Wonen, Buren

Zakelijk


Wat zijn de rechtsgevolgen als er niet mee betaald wordt aan de vereniging van eigenaren?

Ik woon sinds december 2020 met een huisgenoot in een appartement in Enschede om hier naar de hoge school te gaan. Wij hebben maandag 31 mei 2021 een brief ontvangen van de voorzitter van de VvE. Hierin stond dat hij verwacht dat er op het plein achter het huis schoongemaakt gaat worden, wordt die niet voor 18 juni a.s. gedaan voelt hij zich genoodzaakt een schoonmaakbedrijf in te huren en dat bedrag terug te vorderen bij de bewoners uit het complex. Ik volg zelf een aantal rechtsvakken bij mijn opleiding en het is me al eerder opgevallen dat hij zich niet aan alle regels houdt, zoals zelf beslissingen nemen over verzoeken, zonder overleg met de andere bewoners. Daarnaast heeft hij als voorzitter blijkbaar geen reserve opgebouwd voor dit soort situaties.
Nou weet ik ook heel zeker dat ik en mijn huisgenoot geen afval op het plein achterlaten, dus ik zou het erg raar vinden om te betalen voor het schoonmaakbedrijf. Mijn vraag is dan ook of hij het geld mag vorderen, ook als wij er niks mee te maken hebben. Geld komt al niet oneindig binnen als student en deze situatie brengt ons behoorlijk in botsing met de voorzitter.
Zelf kan ik online vinden dat door de splitsingsakte de voorzitter geld mag vorderen, maar er staat in het Burgerlijk Wetboek dat hij zonder algemene vergadering niet per se zulke beslissingen mag nemen.

Ik hoop dat mijn probleem duidelijk is en jullie mij een antwoord kunnen geven. Ik geef graag nog nadere toelichting.

Met vriendelijke groet,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag