Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wat zijn de gevolgen van inschrijving op adres van ex partner?

Na onze scheiding hebben we besloten te verhuizen naar een andere gemeente. Ik heb daar een koopwoning kunnen bemachtigen maar mijn ex-partner is aangewezen op een huurwoning en de wachtlijst voor sociale huurwoning is >7 jaar. Omdat onze kinderen (co-ouderschap) daar hun nieuwe schooljaar beginnen is mijn ex van plan om dan tijdelijk op een vakantiepark in de buurt te gaan wonen. Daar is inschrijving als woonadres niet mogelijk.

Je moet ergens ingeschreven staan. Ze is ZZP-er. Kan ze zich dan beter bij haar ouders (>80km verderop, geen bijstand, geen huur) of op mijn nieuwe woonadres inschrijven? En wat zijn de risico's op gedonder met welke overheidsinstantie(s), die geen boodschap hebben aan de werkelijkheid en het (zoveel mogelijk) te goeder trouw handelen van burgers.

Er kan adresonderzoek plaatshebben op eigen beweging of door een tip door de gemeente of andere instantie en bepaalde toeslagen en dergelijke die normaal voor kinderen worden ontvangen moeten dan terug worden betaald, bovendien is er dan sprake van opzet. U blijft bij inschrijving op het adres fiscale partners, uw adres blijft ook een meerpersoons huishouden voor gemeentelijke belastingen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag