Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat voor soort contract heb ik nu?

Ik werk ergens naar volle tevredenheid en heb een jaarcontract. Dit contract eindigt op 14 juni a.s. Ons bedrijf is verkocht en het personeel wordt overgenomen. Vast personeel krijgt en vast contract, tijdelijk personeel een tijdelijk contract wat dus voor mij zou gelden. De overname stond al gepland voor 1 april maar is steeds opgeschoven. Mijn contract is nooit opgezegd en nu is de overname datum dus na mijn einde contactdatum, 1 juli. Mijn vraag is dus of ik nu recht heb op een vast contract of dat ik akkoord moet gaan met wederom een jaarcontract. Bedankt voor uw antwoorden.

In beginsel heeft de overname van een bedrijf geen invloed op je arbeidsverhouding met je werkgever. Je werkgever, of dat nu de huidige werkgever of de overnemende partij is, moet zich houden aan de afspraken uit het contract. Als je contract op 14 juni afloopt, had je werkgever je al voor 14 mei moeten laten weten of ze je contract wel of niet gaan verlengen. Hebben ze dat niet gedaan, dan zijn ze een schadevergoeding verschuldigd ter hoogte van het loon over het aantal dagen wat ze te laat zijn met aanzeggen. Als er in de verhouding van je werkgever nog een mogelijkheid is om je tijdelijke contract met een tijdelijk contract te verlengen, dan is de kans groot dat die verlenging het zal worden. Mocht je werkgever niets tegen je zeggen en je gaat per 15 juni weer gewoon aan het werk zoals je altijd hebt gedaan, dan is je contract van rechtswege (dus automatisch) voor dezelfde periode verlengd onder dezelfde voorwaarden. Als het contract wat je nu hebt het laatste tijdelijke contract

Beoordeel dit antwoord:

is wat je mag verkrijgen en je gaat op 15 juni gewoon weer aan het werk, dan is je tijdelijke contract omgezet naar een vast contract. Dit is dus afhankelijk van het aantal contracten wat je inmiddels al hebt gehad en de duur van die contracten.

Maar wat je uit dit antwoord goed moet onthouden is dat de overname van het bedrijf in beginsel geen invloed heeft op het contract wat je hebt omdat de overnemende partij het personeel overneemt in de staat waarin het zich bevindt. Een nieuwe contract hoeft dus niet gesloten te worden als er een overnemende partij is. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je altijd contact opnemen via mijn website (boksjuristen.nl).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag