Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wat valt er wettelijk gezien onder de alimentatie. Hoe zit het met pensioen dat ik op gebouwd heb?

Ik lig in scheiding met mijn ex vrouw maar nu hebben ze een convenant opgesteld met een gezamenlijke mediator.
Ik vind dat de mediator niet duidelijk in alles is. Als ik vragen heb, rafelt ze die alleen maar af en alles in belang voor de vrouw maar op veel dingen krijg ik ook geen duidelijkheid .

In overleg met uw ex-partner en de mediator wordt bepaald welke kosten onder de alimentatie vallen. Dit heeft vaak betrekking op kosten voor levensonderhoud, zoals kosten voor voedsel, kleding en wonen.

In het geval van uw pensioen, kan dit inderdaad een complex onderwerp zijn. In algemene zin kan ik u vertellen dat in Nederland het pensioen dat tijdens het huwelijk is opgebouwd gelijk verdeeld wordt tussen beide partners na een scheiding. Hierbij speelt ook mee of u getrouwd bent in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden.

Het is van belang te laten meewegen dat mediators weliswaar onpartijdig moeten handelen, maar zij zijn geen juridisch expert en hebben niet dezelfde plichten als een advocaat zou hebben om u te vertegenwoordigen.

Als u het gevoel heeft dat uw belangen niet goed vertegenwoordigd worden, dan heeft u het recht om juridische bijstand te zoeken. U kunt overwegen een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in familierecht, om uw positie en rechten grondig te onderzoeken en u verder te adviseren.

Let wel, iedere situatie is uniek en juridisch advies is maatwerk. Het is van belang dat u zich laat bijstaan door een juridisch professional, bijvoorbeeld een familierechtadvocaat, die uw situatie in detail kan bekijken.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Mogen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen?
Bel tijdens kantoortijden op 040 2350422 voor nader overleg (gratis) met Echtscheidingswinkel.nl

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag