Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat terugbetalen bij ontslag nemen?

Ik ben begonnen als leerling in de zorg en heb een studie overeenkomst getekend. In deze overeenkomst staan de volgende twee artikelen waar ik een vraag over heb. Er staat namelijk nergens in de overeenkomst wat het totaalbedrag is. Mag dat? Daarnaast heb ik naast de financiële vergoeding ook een vergoeding gekregen in uren. Moet ik die ook terug betalen indien ik uit dienst ga?

Artikel 5 Omvang van het dienstverband
De omvang van het dienstverband bedraagt 28 uren per week. Hiervan worden maximaal 8 studie-uren als werktijd gezien. In schoolvakanties en bij vrije schooldagen werkt de werknemer 28 uren per week. Na de diplomering komen de 8 studie-uren te vervallen. De werkdagen worden vastgesteld volgens rooster.
Artikel 13 Terugbetalingsregeling
De werknemer is verplicht tot terugbetaling van de aan hem verleende tegemoetkoming in de studiekosten, indien:
• de studie niet met goed gevolg is afgesloten wegens feiten of omstandigheden die aan de werknemer te wijten zijn.
• hem op eigen verzoek of wegens aan zichzelf te wijten feiten of omstandigheden ontslag wordt verleend, voordat de studie met goed gevolg is afgesloten.
• de werknemer binnen een termijn van 2 jaar na diplomering ontslag neemt. De hoogte van de terugbetaling is naar rato, nl. 1/24ste voor iedere volle maand die aan de termijn van twee jaar ontbreekt.
De terugbetalingsregeling is niet van toepassing als de werknemer ontslag wordt verleend op basis van medische redenen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag