Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat te doen wanneer internetprovider zich niet aan afspraken houdt? Kan ik dan van contract af?

Medio juli '23 bezoek gehad van twee personen van internetprovider XZY. Boden mij contract aan dan € 34,- per maand goedkoper was dan bij NPK, die mij internet en tv leverde. Duur 36 maanden. Zou schriftelijk worden bevestigd. Ik ging ermee in zee. Achteraf bleek dit niet door XYZ te worden waargemaakt. Wat mijn werd verteld: "Deze buitendienstmedewerkers roepen maar wat, wij worden daarmee geconfronteerd". Telefoontjes later: "Ze zijn ontslagen". Inmiddels is de overstap doorgegaan en er is nog steeds gedoe over wat ik moet betalen. Wanorde lijkt het. Vier telefonische personen verder leiden tot vier verschillende bedragen per maand. Op 24 november dacht ik eruit te zijn (de € 35,- goedkoper werd lang niet gehaald, maar ik was het zat. Gisteren, 19 dec. was dit bedrag weer achterhaald en werd het weer een stuk duurder. Ik wil van het contract en het gedoe af. XYZ houdt zich niet aan de afspraken. Mag ik dit daarom opzeggen??

Als een bedrijf als jouw internetprovider zich niet houdt aan de afspraken die in de overeenkomst staan, dan is dat in principe een tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst. Dit zou juridisch gezien een reden kunnen zijn om de overeenkomst te ontbinden. Het komt erop neer dat de overeenkomst dan moet worden teruggedraaid alsof deze niet heeft plaatsgevonden.

Voordat je de overeenkomst kunt ontbinden, moet je de provider wel eerst officieel in gebreke stellen. Dit doe je door een brief te sturen waarin je uitlegt dat de provider zich niet aan de afspraken houdt en hem een redelijke termijn geeft om de problemen op te lossen. Als er na deze termijn nog steeds problemen zijn, kun je de overeenkomst ontbinden.

Daarnaast is het bij dit soort zaken altijd belangrijk om bewijsmateriaal te hebben. Bewaar dus alle communicatie die je met de provider hebt, zoals e-mails en brieven, maar ook aantekeningen van telefoongesprekken.

Het kan handig zijn om hulp te zoeken van een jurist of advocaat die gespecialiseerd is in consumentenrecht om je bij te staan in dit proces. Het kan een ingewikkelde kwestie zijn en professionele hulp kan ervoor zorgen dat je de beste kans hebt om je recht te halen.
--------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag