Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat te doen tegen negatief uitlatende docent?

Mijn vriendin studeert aan een universiteit. Kort geleden heeft zij een aanvaring gehad met een docent over een meningsverschil. Deze docent doet regelmatig racistische uitlatingen in de klas en meet regelmatig met twee maten. Voorheen heeft zij er zelf nooit last van gehad en heeft ze ook nooit problemen gehad met betreffende docent.

Echter heeft deze docent na de aanvaring zich verschillende keren negatief uitgelaten over de studente. Zo heeft hij haar in het bijzijn van andere studenten en docenten "kutwijf" genoemd. Verder is hij extra streng in het beoordelen van haar werk. Zo beoordeeld hij haar met een 1 op werk waar andere docenten een voldoende voor zouden geven. Dit heeft zij ook nagevraagd bij andere docenten.

Ze is met dit probleem naar de afdelingshoofd van de faculteit gegaan. Echter stelt hij de docent in het gelijk en doet hier niks mee. Hij heeft de docent niet eens aangesproken op zijn taalgebruik en onprofessioneel gedrag. De studente werd gedwongen haar excuses aan te bieden "want anders" zou zij de lessen van deze docent niet meer kunnen bijwonen. Hier heeft zij dan ook aan toegestemd.

Verder wordt er jaarlijks een evenement georganiseerd "De Sintshow" waarbij studenten aan de schandpaal worden gehangen (het zou humoristisch moeten zijn, ik zie dit echter als smaad). Echter is het gebruikelijk dat de betreffende studenten van te voren per mail op de hoogte worden gesteld hiervan. Dit is niet gebeurd. De assistent van de betreffende docent zich negatief uitgelaten over de studente zonder dat zij bij dit evenement aanwezig was. Hierbij was een grote menigte aanwezig, welke allemaal studiegenoten zijn van de studente. De volgende dag kreeg de studente berichten van verschillende leerlingen over dit voorval.

Is dit strafbaar? Het lijkt mij zeer onprofessioneel om als docenten een student zo onnodig te kijk te zetten. Helemaal nadat het voorval in het bijzijn van de afdelingshoofd al "opgelost" was. De studente schaamt zich erg dat dit zo gebeurd is.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag