Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wat te doen tegen bezwaar omgevingsvergunning dakopbouw?

We hebben een omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente voor het bouwen van een dakopbouw. Weken na de goedkeuring kregen wij van de gemeente te horen dat er een bezwaar was ingediend door iemand, wie het was werd er niet verteld. Het zou in eerste instantie gaan om zonlicht (zonnepanelen) kregen we te horen na nog eens extra navraag erover gedaan te hebben.
We waren van tevoren al gewaarschuwd dat dit hoogstwaarschijnlijk zou gebeuren door de meneer bij de gemeente die de vergunningen regelt. Wij moesten toen, om de vergunning akkoord te krijgen, opeens een zonne-schaduw grafiek bij hem aanleveren. Bijzonder, maar toch gedaan, extra geld besteed bij de architect. Eindelijk de goedkeuring gehad waarna na het openbaar maken het bezwaar kwam. De meneer van de gemeente had de bezwaarmakers de zonne-schaduw grafiek gestuurd in de hoop dat ze het bezwaar zouden laten vallen. De grafiek toont namelijk aan dat er alleen in de wintermaanden kort (half uur tot max. anderhalf uur) na 16.00 uur (als het dus al donker wordt) wat extra schaduw over bepaalde huizen (niet naaste buren) zou vallen door onze dakopbouw. Enfin, dat is volgens ons te verwaarlozen, maar ja men mag bezwaar maken. De bezwaarmakers hielden alsnog koppig het bezwaar aan, na een paar weken wachten kregen we te horen dat de meneer van de gemeente een gesprek zou aangaan met een vertegenwoordiger van de bezwaarmakers. Daar is uitgekomen dat de bezwaarmakers gewoon niet willen dat wij de dakopbouw bouwen, het excuus van het zonlicht nog steeds aanhouden en ook nog een bijkomend bezwaar dat wij dan in hun tuin konden kijken. Dat kunnen we nu ook al zonder opbouw. Dat kan iedereen bij ons in de straat, in elkaars tuinen en in de tuinen van sommige andere straten kijken. Er zou geen compromis met de bezwaarmakers gesloten kunnen worden, de meneer van de gemeente zei letterlijk: "Ze willen het gewoon niet".
Hoe het nu verder moet snappen wij niet en dat is nu de vraag, wij willen alsnog uiteraard de dakopbouw bouwen want die ruimte hebben we hard nodig, verhuizen is geen optie. De meneer van de gemeente is erg kort door de bocht en geeft geen duidelijk advies hoe nu verder en hoe lang het gaat duren anders dan dat de gemeente zich erover gaat buigen en dat dat nog zeker 5 maanden kan duren voor er onomkeerbare uitslag is. Maar dat duurt veel te lang aangezien er nog een andere verbouwing aan vastgekoppeld zit, we moeten ons dus echt aan een deadline houden door keuken, vloeren e.d. die voor de 2e verbouwing geleverd zullen worden. Er was verteld door de beste meneer dat wij bezwaar moeten maken tegen onze eigen al verleende vergunning of we maar gewoon moesten gaan bouwen en afwachten of de bezwaarmakers een schorsing aanvragen... Hier snappen wij helemaal niets van.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag