Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat te doen tegen addendum functie titel wijziging?

Ons bedrijf werd overgekocht door een grote corporatie en bijna iedereen kreeg een addendum arbeidsovereenkomst. Het zegt dat mijn functietitel gaat veranderen, maar de arbeidsvoorwaarden en het salaris blijven ongewijzigd. Het probleem is dat niet alleen de titel maar ook de functie omschrijving gaat veranderen. Ik krijg veel meer taken erbij en ook ben ik eindverantwoordelijk op bepaalde gebieden. De nieuwe functie is op een manager niveau en komt echt niet overeen met mijn huidige functie beschrijving .Wat moet ik doen of wat kan ik doen? In de addendum staat dat de directie bevestigt de afspraken die wij hebben gemaakt, maar dat is ook niet waar. Ik kreeg de addendum en mocht nog rustig nakijken wat er precies in staat. Ik wil deze functie best uitoefenen, maar voor een marktconform salaris en op basis van een POP om ervoor te zorgen dat ik getraind word tot deze functie.
Hopelijk kan ik hier een goed advies krijgen.

Het is allereerst belangrijk dat je aan je werkgever kenbaar maakt dat je eerst een gesprek wil over het voorstel van het addendum. In dat gesprek zou het goed zijn om je punten duidelijk te maken. Ook is het goed om daarin na te vragen wat het alternatief is als je niet akkoord gaat met het addendum.
Je werkgever kan niet zo maar eenzijdig je functie wijzigingen als daar geen goede reden voor is. Een overname is in de basis geen goede reden voor een wijziging van een functie, maar kan wel meewegen. Daarbij speelt ook een rol of je er in salaris op vooruit gaat, of je opleidingen kan gaan volgen etc.
Het is dus altijd goed om dergelijke situaties goed door te spreken met je werkgever en te laten toetsen door een jurist. Je mag altijd vrijblijvend contact opnemen met mij via boksjuristen.nl.
Succes in ieder geval!

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag