Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


wat te doen met problemen bij verhuizing naar andere stad met ex

Wat is uw vraag? Gaat het om het mee verhuizen van kinderen?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ja ik heb ouderlijk gezag en woon al in een andere gemeente maar wil met de kinderen weer naar een andere gemeente gaan verhuizen heb ik toestemming nodig van mijn exman om dit te gaan doen


u hebt geen toestemming nodig

Beoordeel dit antwoord:

Ooit heeft een rechter geoordeeld dat u op zichzelf mag verhuizen maar dit kan beperkt worden wanneer u beide het gezamenlijke gezag heeft over minderjarige kinderen.In dat geval mag u niet zommer gaan verhuizen zonder instemming van de andere ouder. Wilt de andere ouder geen toestemming verlenen dan kunt u de rechter eventueel verzoeken om een beslissing te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik heb indd 2 kids vam 6 en 3 en hebben beide oudelijk gezag


Wellicht geen juridisch antwoord maar denk vooral goed om de belangen van uw kinderen en probeer er desnoods door middel van mediation/bemiddeling met uw man uit te komen. Van bijvoorbeeld Den Haag naar pak hem beet Groningen is uiteraard een ander verhaal (en zeker als uw kinderen in het weekend naar uw partner moeten) dan van Den Haag naar Leiden. De afstand zal zeker van belang zijn als u beide het gezamenlijk gezag heeft. Dit verhaal gaat niet alleen over uw individuele rechten maar vooral over ouderlijke zorgplichten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag