Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat te doen bij oplichting?

Ik ben afgelopen zomer opgelicht door een meneer, woonachtig te Heerlen. Hij ging bij mij thuis een hekwerk plaatsen, waarvoor we fysiek hebben afgesproken bij hem thuis en waar ik vervolgens een voorschot betaald heb van 500 euro.
Het was een open/eerlijk gesprek, alles is netjes op papier gezet en ondertekend door zowel hem als mij.
Echter heeft hij nooit iets geleverd, 101 excuses. Vervolgens heb ik gezegd dat ik mijn geld terug wilde, dat is na vele berichten en beloftes (leugens) er ook nooit van gekomen.
Ik heb hier vervolgens aangifte van gedaan bij de politie in Heerlen, daar is het lang stil blijven liggen. Afgelopen weken is het in Nederland naar het Arrondissementsparket gegaan, maar deze hebben besloten dat er geen strafzaak komt, omdat het om een "civiele aangelegenheid" zou gaan.
Ik heb dan ook contact gehad met slachtofferhulp, zij konden me ook niet verder helpen en zeiden dat ik met de rechtswinkel (of een alternatief) contact moest zoeken.

Hopelijk valt er via deze weg nog iets te regelen. Ik vind het namelijk absoluut niet kunnen dat iemand je "zo maar" 500 euro afhandig kan maken, zonder dat hij dit moet terug betalen, en zonder gevolgen. Dat is wel heel erg gemakkelijk en op een oneerlijke manier je centen verdienen.

Goedenavond,

Vervelende situatie en helaas komen deze vormen van oplichting vaak voor. Strafrechtelijk gezien wordt er in de praktijk doorgaans niet veel mee gedaan, tenzij blijkt dat deze persoon dat bij veel meer personen heeft gedaan. U kunt een civiele procedure beginnen om uw geld terug te vorderen. Er is een afspraak gemaakt en diegene is het niet nagekomen. Ook is het van belang om te weten of de werkzaamheden zouden worden uitgevoerd door hem als een ondernemer, of als particulier. Indien u uw zaak verder wenst te bespreken, neem gerust vrijblijvend contact op.

Mvg,

Dhr. mr. Silvienne Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag