Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat te doen aan blowende buurman?

Ik woon in een portiekwoningen op de 1e etage. Een jaar geleden zijn er nieuwe buren komen wonen onder mij hij heeft altijd binnen geblowd maar nu z'n dochter is geboren doet hij dat op het balkon en samen met z'n vrouw zijn het ketting rokers. Al zitten al me ramen en deur dicht schuifjes ook dicht komt die wiet lucht in mijn huis. Hij begint 18u en eindigt midden in de nacht rond 3u. Nu heb ik astma dus al benauwd en word vaak met knallende koppijn wakker door die lucht. Ik heb hun hier al op aangesproken maar ze doen er niks mee woningbouw doet er ook niet veel aan zijn er ook langs geweest om te zeggen dat ik er last van heb maar geen reactie en gaan gewoon verder. Mijn vraag of ik hier iets mee kan?

Dit is wel een gebrek aan het gehuurde in de zin van de huurwet. Als de verhuurder beiden woning verhuurt ( aan u en de overlastgever) is dat het geval en kunt u de verhuurder in gebreke stellen. U kunt eisen dat er maatregelen genomen worden en u hebt rechten zoals inschakeling huurcommissie en huurprijsvermindering/opschorting van de huur. Hoe komt de lucht uw woning binnen ? Via het ventilatiesysteem?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor u antwoord. De lucht komt binnen door kieren van de deur alles zit bij mij gewoon dicht. Ventilatie systeem zit hier niet is al ouder portiek woning.


Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor u antwoord. De lucht komt binnen door kieren van de deur alles zit bij mij gewoon dicht. Ventilatie systeem zit hier niet is al ouder portiek woning.


U kunt de verhuurder aanspreken op het gedrag van een andere huurder die ervoor zorgt dat bij u zich een gebrek openbaart. De verhuurder moet in gebreke gesteld worden en hij moet serieus proberen het probleem op te lossen. Binnen zekere tijd. Als u hulp wenst kunt u mij direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De wijkbeheer is langs geweest bij hun maar hun geven als excuus dat hun dochter geboren is en daarom niet binnen willen blowen wat ik ook begrijp natuurlijk, maar nu heb ik er veel last van. Voor de geboorte deden ze het binnen. Nu heb ik wel buren gevonden die ook last hebben en ook klacht bij woningbouw hebben neergelegd. En gaat er begin augustus Consulent sociaal beheer bij hun op huis bezoek. Waarbij de woningbouw al meer te kennen heeft gegeven dat ze hier weinig aan kunnen doen.


Ze kunnen er zeker voor zorgen dat zij minderen in gedrag buiten op balkon of elders het voortzetten. Of een voorziening treffen.U kunt het best schriftelijk communiceren met verhuurder en duidelijke termijnen stellen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor u hulp ik ga met deze informatie aan het werk. Fijne avond en een goed weekend


Reactie van de vraagsteller

Goeiemiddag
Ik heb gewacht op de consulent sociaal beheer die zou eerste week bij de blowende onder buren langs gaan en dan contact met mij opnemen als ze daar zijn geweest. Helaas heb ik daar niets van vernomen. Ik zou graag een stap verder nemen naar de woningbouwvereniging waar ik van huur omdat ik niks hoor en hun niks onder nemen. Is dit te snel of zou ik nog ff wachten? Had wel een voorbeeld brief van juridischeloket gevonden om te gebruiken.

Mvg wendy


Ja dat kan, het gaat dan om een in gebreke stelling van verhuurder waardoor deze aansprakelijk wordt voor de schade na verzuim. Echter omdat de schade immaterieel is, denk ikzelf niet dat u er iets mee opschiet anders dan dat verhuurder eerder zijn best gaat doen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag