Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat stelt een NVM vragenlijst voor bij woning? (gebreken woning)

Wij hebben een woning gekocht waarbij op de nvm vragenlijst heel veel punten die erop staan niet naar waarheid zijn beantwoord door de verkoper, na de overdracht zijn er veel gebreken naar voren gekomen tevens is er een bouwkundig keuringsrapport bijgeleverd door de verkopende makelaar waarbij ook geen gebreken of onderhoud naar voren komen naar aanleiding van dit rapport en nvm vragenlijst hebben wij geen bouwkundige keuring laten doen.

Alle punten zijn gemeld binnen 2 maanden.

Nu wordt ons medegedeeld dat de gebreken geen kans van slagen heeft op herstelkosten ivm dat het geen non conformiteit betreft, de reden je moet maar bewijzen dat de verkoper op de hoogte is geweest of wist van de gebreken en had je deze gebreken niet zelf ook kunnen ontdekken. (Zichtbaar)

Voorbeeld lekkende dakgoot zijn zelfs herstelwerkzaamheden aan uitgevoerd door verkoper maar wordt aangeven dat voor 2014 een reparatie is geweest en nadien geen last meer heeft gehad van lekkage.
Bewijs maar dat de lekkage niet na de overdracht is ontstaan (hoe ga je dit doen)

Defecte vloerverwarming (zitten ook radiatoren in de woning).
Bewijs maar dat de verkoper het wist of dat de vloerverwarming niet na de overdracht defect is geraakt, installatie is 20 jaar oud, bezichtigingen waren in de zomer.
Hoe moet je dit bewijzen, verkoper geeft aan nooit problemen te hebben gehad en alles functioneerde naar behoren.

In mijn optiek stelt de vragenlijst niets voor je moet als koper maar bewijzen dat de verkoper op de hoogte is/was van gebreken, dat is een onmogelijke zaak als deze zegt er geen weet van te hebben. Hij moet er tenslotte weet van hebben anders kan de verkoper het ook niet melden.

Het enige waar je kans van slagen hebt is gebreken met non conformiteit en ook dan is het een langdurig proces.
De verkoper is naar mijn mening heel erg beschermd want de koper moet alles maar bewijzen.

Mededelingsplicht gaat voor onderzoeksplicht, moet de verkoper het gebrek/probleem wel kennen anders kan hij het ook niet mededelen en dat mag je als koper bewijzen dat de verkoper het gebrek kende. (Dat is een onmogelijke zaak)

Wie kan mij vertellen welke stappen je kan nemen om toch je recht hierin te krijgen naar aanleiding van onhuiste beantwoorde vragen in de nvm vragenlijst.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag