Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat nou als je 6 filialen hebt en als er 1 van die 6 verlies draait kun je dan de 40 werknemers die daar werken ontslaan of niet?

En wat als je 1 van de 6 filialen failliet laat verklaren. moet je dan nog steeds je personeel begeleiden qua jobcoach en onderbrengen onder andere filialen?

In dat geval zou ik kijken of er een sociaal plan te maken is bijvoorbeeld, werknemers die kunnen afvloeien omdat men in de VUT of met pensioen kunnen gaan. Of werknemers mee nemen naar de andere 5 filialen, voor werknemers die men niet kan plaatsen in de andere filialen een begeleider zoeken ( job coach) voor ander werk.
Als je dit allemaal niet zou doen, geef ik je namelijk te weinig kan bij een eventuele ontslag aanvraag.
je kunt de aanvraag van ontslag op 2 manieren doen.
manier 1 is via het UWV werkplein en manier 2 is via de kanton rechter.
denk er wel aan dat men kan vragen om een ontslag vergoeding.
ik zou er eventueel wel het advies bij geven de bond erbij te betrekken.
als u meer juridisch advies nodig heeft ben ik u graag van dienst

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op het verhaal van Andre is het belangrijk om te weten of de vestiging een bedrijfsvestiging is zoals bedoeld in het ontslagbesluit. Als het namelijk geen bedrijfsvestiging is moet je het personeel van de andere vestigingen namelijk ook betrekken bij een ontslag en sociaal plan. Als het filiaal wel een bedrijfsvestiging is dan is het niet nodig om personeel bij andere filialen onder te brengen. Of er sprake is van een bedrijfsvestiging is niet alleen als er sprake is van een aparte rechtspersoon maar kan ook op de basis waarop de vestiging functioneert worden vastgesteld. Onlangs heeft het Hof Den Bosch hierover nog een intressante uitspraak gedaan waarin toegestaan werd alle personeel van een vestiging te ontslaan hoewel het geen aparte rechtspersoon was. Een filiaal kan overigens alleen failliet gaan als het een aparte rechtspersoon. Ook dan hoef je het personeel niet te begeleiden naar een andere vestiging

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag