Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat nodig voor rechtszaak consumentenrecht

Ik heb een probleem met de leverancier van een split airco. Deze airco is een klein jaar geleden gekocht (1150 euro) en heeft nu zeer waarschijnlijk een lek in de koelleiding. Het bedrijf waar ik airco heb gekocht geeft mij nu de schuld van het lek en wil niet komen kijken en wil het ook niet repareren. Ik heb in overleg met de consumentenbond al een brief gestuurd voor het komen repareren en ook de brief voor ontbinding van de koop. Het bedrijf geageerd nergens op.
Het enige alternatief wat ik nu heb is via de rechtbank. Als ik op internet kijk kan ik een zaak voor het kantongerecht zelf doen en heb ik hier niet direct een advocaat voor nodig. Als ik het goed heb betaal ik hier 240 euro griffie voor.
Klopt mijn informatie of wat komt hier verder nog bij kijken?

Met vriendelijke groet,

Als u al buitengerechtelijk hebt ontbonden en de verkoper wil u desondanks het geld niet terug geven moet u hem dagvaarden of een een klacht aanbrengen bij een aangesloten geschillencommissie. Als u dagvaardt moet u ook rekening houden met deurwaarderskosten en verblijf en verletkosten. Er is toch wel een grote kans dat u uw geld terug krijgt als een jurist zich ermee bemoeit zonder dat u een rechtszaak hoeft te beginnen. Neemt u daarvoor of voor de begeleiding bij de zaak - concreet schrijven dagvaarding-contact met mij op?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag