Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat moet ik in een brief aan de rechter schrijven om van bewindvoering af te komen?

Zo'n drie jaar geleden hebben medewerkers van GGZ mij bewind voering opgedrongen. Medewerkers van de psychiatrie nemen het nooit nauw met de waarheid. Terwijl de rechter altijd alleen hun kant van het verhaal gelooft. Patiënten/bewoners worden nooit door de rechter gelooft.
Psychiatrie-hulpverleners rukken andermans problemen helemaal uit z'n verband. Ze zeggen tegen de rechter dat er problematische schulden zijn terwijl dat helemaal niet zo is. Wél is het zo dat ruim twintig jaar geleden schulden waren maar die schulden heb ik destijds zelf afbetaald. Maar de psychiatrie-hulpverleners zeggen het dus de rechter gelooft hen zonder ook maar enig onderzoek te laten uitvoeren.

Het is zelfs zo dat psychiatrie-hulpverleners heel vaak de problematiek van verschillende personen door elkaar halen. Dat allerlei GGZ-hulpverleners tegen andere instanties als politie, gemeente, maatschappelijke opvang etc. gaan vertellen dat jij drugsverslaafd bent terwijl dat helemaal niet zo is. Of dat jij medicatie slikt terwijl dat helemaal niet zo is. En wanneer je hen daar dan op aanspreekt dan zeggen zij dat zij zich hebben vergift met een andere patiënt of bewoner. En dit is schering en inslag in de psychiatrie. En juist daarom is het naar heel belangrijk dat rechters uitgebreid onderzoek naar het waarheidsgehalte van GGZ-hulpverleners doen want over het algemeen zijn dat helemaal geen betrouwbare mensen.

Die bewindvoerder is een ex-medewerkers van GGZ. Hij werkte vroeger als maatschappelijk werker. Het zijn dus gewoon de ex-collega's van die bewindvoerder die mij de bewind voering zaten op te dringen. Dat is dus gewoon een één-tweetje geweest.
Hun collega begint voor zichzelf een bewind voering bedrijf en wilt graag klantjes om geld te verdienen en zijn ex-collega's helpen hem dan wel even aan klantjes vanuit de psychiatrie. Gewoon vriendjespolitiek.

En serieuze hulpverlening is de psychiatrie ook niet! Inmiddels heb ik geen contact meer met GGZ.

Ook vind ik het vreemd dat een maatschappelijk werker als bewindvoerder mag werken want maatschappelijk werkers zijn helemaal niet opgeleid om financiële zaken te regelen.

Ook bewind voering werkt stigmatisatie in de hand want mensen die weten dat je in bewind voering zit denken altijd gelijk dat je psychiatrisch patiënt, dat je achtelrijk bent, dat je pillen slikt, dat er elke maand medicatie in je reet word gespoten etc.

Maar mijn vraag aan u is of u mij misschien kunt informeren wat ik het beste in de brief aan de rechter kan schrijven als ik helemaal van bewind voering wilt afkomen?

U zult, kort gezegd, aannemelijk moeten maken aan de kantonrechter dat u inmiddels weer in staat bent om uw vermogensrechtelijke belangen zelf te kunnen behartigen. U zult een goede en overtuigende onderbouwing van de stelling moeten kunnen presenteren aan de rechter. In de praktijk kan dat lastig zijn (niet onmogelijk). Een verzoek om toewijzing van een andere bewindvoerder kan wat "eenvoudiger" zijn, maar dat zal niet uw doel zijn neem ik aan.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag