Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


wat moet ik doen tegen de onterechte boete van SODA

8 april: Mijn zoon moest een verklaring afleggen voor een zaak waar hij schuldig aan was, hier was ik bij. Na dit gesprek kwam de politieagent met een andere zaak. Hij liet toen beeld materiaal zien van een bekende van mijn zoon en een onbekende die winkeldiefstal hadden gepleegd. Hij vroeg ons of dit mijn zoon was.
Tijdens dit gesprek hierover heb ik en mijn zoon verklaard dat hij dat niet was. Dit was ook duidelijk te zien, wie het wel was kon mijn zoon niet verklaren. Hier is verder niks meer mee gedaan.
Nu heeft mijn zoon een straf gekregen voor een delict waar hij schuldig aan was. Hier heeft hij een straf voor gekregen van de officier van justitie bij bureau Halt en dit ook afgerond. Wij hebben nooit gehoord dat hij dus van winkeldiefstal werd beschuldigd en dat de politie dit ook mee heeft gestuurd met de zaak waar hij wel voor is gestraft. Dit beweert de agent die ik vandaag sprak.
Ik kreeg namelijk gisteren een boete van SODA of ik 90.50 of eigenlijk mijn zoon kon betalen vanwege de schade die de winkelier heeft opgelopen.
De politie heeft mijn zoon zijn gegevens doorgegeven en onterecht als verdachte neergezet.
Mijn zoon is niet opgepakt, niet aangehouden en niet verhoord voor deze zaak. Ook 100% zeker was hij het niet het beeldmateriaal laat dit zien!
Wat moet ik doen, ik heb sterk het gevoel dat de politie de zaak nooit goed heeft afgerond en dat daardoor mijn zoon nu onterecht benadeeld wordt.
De politie zegt mij een bezwaar in te dienen bij de officier van justitie. De zaak waar mijn zoon wel schuldig aan was, was in april. 10 april begon bureau Halt.
Ik heb helemaal geen uitspraak of documenten hierover gehad die ik dan kan opsturen bij mijn bezwaar. En een bezwaar dien je tot 6 weken na een uitspraak.















d

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag