Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Wat moet ik doen als je werkgever je aan het wegpesten is?

Ziek gemeld door hartklachten. Werkgever accepteert dit niet uiteindelijk wel maar heeft mij privé gebeld geappt gemaild diverse keren na mijn ziekmelding.
Ze bood mij aan 14 dagen vakantie te nemen, van mijn eigen uren?!

Ze willen de 60 Plussers eruit werken bij dit bedrijf . Sommige hebben al ontslag genomen en sommige zijn ziek thuis i.v.m. stresssituatie
Ik heb nu 14 dagen rust voorgeschreven gekregen door huisarts i.v.m. ernstige lichamelijke klachten.

Ik voel me zo genaaid.
Ik ben er altijd flexibel hard werkend embolie klagend en nu dit.

Wij doen zelf ook aanbestedingen aandachtsgebieden bijhouden vergaderingen bijwonen en zijn al 14 maanden op t werk terwijl iedereen thuis moet blijven. Het betreft een hoge school die hoog aangeschreven staat in t land.
Wij zijn allemaal doodmoe van alles en we moeten nog meer taken in korte tijd erbij verwerken.
Corona slaat nu ook toe in ons bedrijf en mensen voelen zich onveilig en blootgesteld aan t virus. Dit kwam ook uit werkbeleving onderzoek wat uitgebreid besproken moest worden in een teamoverleg !!
Het was verschrikkelijk en ik logde eerder uit t overleg kreeg daarna een boze mail dat dat niet mocht??
Het was mijn. Vrije dag en ik had t tevoren gemeld dat ik een afspraak had staan. Weer boze mail eroverheen . Ik heb werktijdverkorting ouderen en nu moet ik op mijn vrije dagen steeds inloggen op vergaderen en overleggen waardoor ik nu overspannen ben.
Ik weet gewoon niet meer of ik rechts links of rechtdoor moet. Ik denk aan omdraaien maar ik kijk graag. Vooruit naar mijn toekomst bij dit bedrijf.
Heeft u een advies?
De CNV steunt mij wel hierin maar sta er toch alleen voor mijn collega’s zijn bang hun baan te verliezen.
De teamleider reageert heel overspannen en raar op ons. Ze draait door en wij moeten maar luisteren ze schreeuwt en tiert en stuurt boze mails ze stalkt je met privé telefoontjes en WhatsApp echt heel eng.
Ik hoor graag van jullie

Indien u bent ziek gemeld, hoeft u geen vakantiedagen op te nemen. De werkgever heeft een loondoorbetalingsplicht bij ziekte. U hebt wel reïntegratieplichten. Ik neem aan dat u nog niet bij de bedrijfsarts bent geweest? U dient zijn advies/instructie iig op te volgen.
De werkgever dient zich te gedragen als een goed werkgever. Daar hoort ook behoorlijk en gepast gedrag bij. Indien u wilt overleggen over uw zaak, die zo te zien nogal wat facetten heeft, mag u gerust vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag