Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat moet ik doen als autoverzekering is geroyeerd?

Ik heb een auto verzekering gehad bij XYZ. Zij hebben een fout gemaakt waardoor mijn verzekering is op gezegd. Ik heb onverzekerd rond gereden,
ik had voor het hele jaar betaald, dus geen achterstand van betalen of zo. Nadat ik bericht van de RDW kreeg over het niet verzekeren ben ik direct gaan telefoneren. De verzekering hebben ze na vele uren aan de telefoon hersteld, en ik heb daarna de verzekering opgezegd.
Nu kreeg ik een brief van hun met daarop het royement dus door mij aangevraagd en door hun erkend dat ik geroyeerd ben.
In de zelfde brief waarin staat dat mijnverzekering is geroyeerd stond ook vermeld dat ik voor het volgende hele jaar weer mijn premie moest betalen.
Nog maar weer in de telefoon, weer meer dan een uur in de wacht gestaan. (Nu blijkt dat zij mij geld hebben over gemaakt en wel het zelfde bedrag dat ik voor een nieuwe verzekering moest betalen. Deze fout had te maken dat mijn oude verzekering tot 7 okt liep, en ik op 1 okt heb opgezegd, dus kreeg ik een paar euro terug)
Ik wil helemaal geen nieuwe verzekering, want ik heb hem opgezegd en ben geroyeerd Door de XYZ. Ze blijven maar rekeningen sturen.
Nu krijg ik bericht van de deurwaarder dat die mij gaan helpen betalen.
Nadat ze mijn verzekering na hun fout hadden hersteld en ik dik 4,5 uur aan de telefoon heb gezeten ,heb ik bij hun het verzoek voor een vergoeding neergelegd. Wordt niet gehonoreerd. Ik heb wel geld van hun op mijn rekening gekregen wat mij eigenlijk niet toe komt, hun willen dat via het betalen van een verzekering terug hebben.
Ik ben van de week door hun gebeld, weer een half uur aan de lijn, ze willen mij geen vergoeding geven waar ik om vraag. Ik zie het zo dat ik nu de troeven in handen heb omdat ik geld van hun heb.
Ik weet niet helemaal meer wat ik moet.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag