Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat mag mijn achterbuurman doen?

Mijn achterbuurman zijn tuin liep gelijk aan mijn tuin. Nu heeft hij zijn tuin met meer dan 1 meter verhoogd en een muur van meer dan 1 meter geplaatst
als keerwal en daar boven op een schutting van 2 meter en tegen die schutting leibomen die er ook nog eens 2 meter boven de schutting uitsteken. hij doet alles zonder overleg. de markering van het kadaster is weg, mijn paaltjes verplaatst . als ik nu het kadaster opnieuw laat opmeten en hij zit fout wie moet dan het kadaster betalen. wij wonen hier 40 jaren en omdat ik 24/7 zuurstof gebruik en hoofdzakelijk in het voor- en najaar buiten op mijn terras zit mis ik wel het zonlicht. met de achterbuurman is niet te praten en de gemeente zegt daar bemoeien wij ons niet mee, WAT KAN IK NU NOG DOEN?

Wat uw buurman gedaan heeft is een aardenwal plaatsen zodat zijn schutting hoger dan twee meter hoog is. Volgens de rechtspraak mag in zulke gevallen het hoge erf niet maatgevend zijn, maar het lagere erf. Dit is rechtspraak van de hoogste bestuursrechter , en dat wil zeggen dat uw gemeente wel degelijk de wet niet goed toepast. Zij moeten werken met het maaiveld als men de maximale hoogte van erfafscheidingen wil bepalen; Een aardenwal behoort niet tot een natuurlijk verlopende ophoging. U mag mij vrijblijvend een email sturen zodat ik u kan helpen dit stukje aan uw gemeente uit te leggen, naar info@rechtinjestad.nl. .

Beoordeel dit antwoord:

U vulde uw vraag aan met het volgende:
"hij heeft een stenenwal geplaatst en daar bovenop de schutting en daar tegenaan leibomen en de gemeente zegt zich er niet mee te bemoeien en heeft ook niets in de apv over staan".

Ook een steenwal valt onder mijn antwoord,het is geen natuurlijk verloop van een ophoging, uw gemeente moet uw perceel als uitgangspunt nemen voor de maat van het maaiveld, en dat kan door toetsing van de in de wet toegestane maximale hoogte van de erfafscheiding en hunner bestemmingsplanregels. U kunt om handhaving verzoeken omdat dan blijkt dat de erfafscheiding van uw buurman veel te hoog is.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag