Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat mag een werkgever inhouden bij beëindigen dienstverband?

Voor mijn werk heb ik in juli 2021 een auto besteld met als optie een trekhaak. Nu ga ik van werkgever veranderen en worden de kosten van de trekhaak op mij verhaald. In het leasebeleid staat ook dat de kosten voor opties worden verhaald op de werknemer met een maandelijkse bijdrage over 60 maanden en afrekening over het resterende bedrag.
Echter, in dit geval is de auto nog niet geleverd en is het ook niet bekend wanneer deze wel geleverd gaat worden. Daarnaast is bekend wie de nog te leveren auto gaat krijgen en deze persoon wil graag de optie overnemen. Staat de werkgever in het recht om de kosten op mij te verhalen?
Ik hoor het graag en alvast bedankt!

Onder de omstandigheden die u schetst is het verhaal op u onterecht. Immers de werkgever lijdt geen schade. De nieuwe bezitter van de lease-auto wordt aansprakelijk voor de trekhaak.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het antwoord! Veranderd de situatie als de nieuwe berijder (nog) niet bekend is?


Wanneer de nieuwe berijder nog niet bekend is, dan kan de situatie veranderen. Dat hangt af van de concrete omstandigheden. Dat is hier echter niet het geval, dus heeft het weinig zijn daarop nader in te gaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag