Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat mag de maximale woon-werk reistijd zijn?

Geachte heer, mevrouw,
In verband met corona is het filiaal waar ik normaal werk gesloten. Er staat geen voorwaarde in mijn contract dat mijn werkgever mij niet op een andere locatie mag laten werken. In principe heb ik daar ook niks op tegen en heb ik dit al enkele keren gedaan. Ik heb geen rijbewijs en kan met niemand meerijden. De enkele reistijd was ongeveer 1 uur en 45 minuten, wat ik best veel vond.
Nu wil mijn werkgever dat ik ergens ga werken waar naartoe mijn enkele reistijd per openbaar vervoer minimaal 2 uur en 48 minuten bedraagt volgens de 9292 OV-app. Daarbij komt nog de benodigde tijd om bij de bus of trein te komen. Zelfs de enkele reistijd met de auto zou volgens Google Maps bijna 2 uur bedragen.
Afgezien van het feit dat dit idee mij enorme stress oplevert, 14 uur van huis op 1 werkdag, wil ik graag weten hoe ik hier juridisch voor sta.
Ik heb gelezen dat de redelijke werkafstand in tijd ongeveer anderhalf uur is. Als ik dit voorleg aan mijn werkgever en deze gaat hier niet mee akkoord, kan hij mij dan toch op staande voet ontslaan vanwege werkweigering?
Graag zou ik gewoon in alle redelijkheid blijven werken en heb ik weinig zin in een juridisch proces wat de onderlinge verstandhouding in elk geval verslechterd.
In afwachting op Uw antwoord,
Met vriendelijke groet,
A. Scheepers

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag