Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat kan ik tegen een campingeigenaar beginnen die zich niet aan de afspraak heeft gehouden?

Hallo. Mijn 3 broers en ik hebben verleden jaar de caravan/bungalow van onze moeder geërfd. De camping eigenaar heeft plannen met de camping om er een modern park van te maken. Als een caravan vrij komt of iemand overlijdt dan is er geen discussie mogelijk. De caravan moet van de camping af.
Dus verkopen had geen zin meer want wie wil de transportkosten betalen. De campingeigenaar kwam met een voorstel. We konden de bruikbare spullen er uit halen en achterlaten waarna hij tegelijk met nog 2 andere caravans gesloopt zou worden. Dit kostte ons €2450,-. Omdat het ook een emotioneel hoofdstuk is in ons leven hebben we maar besloten om dit aanbod te aanvaarden. Hoofdstuk af sluiten en verder met ons leven. Tot dat we na ongeveer 6 maanden merkten dat onze caravan niet gesloopt was, maar in gebruik was! We zijn dus wezen kijken en zagen dat er een codeslot op zat en de boel was netjes aan kant. De campingeigenaar gebruikte hem om zijn animatieteam te huisvesten. Dit stootte ons behoorlijk tegen de borst. De caravan is dus gestolen van ons. Dus een mail gestuurd en ons ongenoegen uitgesproken waarna de campingeigenaar het boetekleed aan trok en ons een voorstel deed om €4500,- aan ons te betalen. Dit vonden wij natuurlijk te makkelijk en hebben daarop een tegen voorstel gedaan van €10000,-. De exacte bedragen heb ik nu even niet bij de hand maar we hebben alle mail verkeer nog in bezit. De campingeigenaar reageerde negatief en zei: Jullie ruiken geld, hier ga ik niet in mee. Bij deze trek ik mijn eerdere bod en. Tevens ontzeg ik jullie de toegang op da camping, het ligt bij mijn advocaat.
Dit is in grote lijnen het verhaal. Mijn vraag is nu, wat kunnen we hiermee en hoe sterk staan wij?

Kennelijk heeft de eigenaar zichzelf verrijkt ten koste van de erfgenamen. Daar staat een waarde tegenover plus de kosten die hij zichzelf heeft uitgespaard die u heeft betaald voor sloop. Ik weet niet wat de caravan nog waard is, maar u dient op basis van ongerechtvaardigde verrijking een vordering in te dienen. Eventueel kan ik u hierbij behulpzaam zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag