Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wat kan ik krijgen van de universiteit die zich vergist had en mijn diploma nu niet mag uitreiken?

Ik volgde een bachelor aan een technische universiteit en toen ik daar bijna mee klaar was besloot ik om nog een bachelor te doen ergens anders. Omdat ik nog 30 EC moest behalen (ik had alleen nog geen minor gedaan), had ik een aanvraag gedaan naar de examencommissie om 30 EC van deze nieuwe bachelor ook te laten tellen voor mijn eerste bachelor, en hem op die manier af te maken. Dit werd goedgekeurd.
Nadat ik alle formulieren hiervoor moest regelen en invullen, en mijn nieuwe bachelor een tijd had gevolgd, zou het afgelopen week administratief verwerkt worden en zou ik later dit jaar mijn diploma kunnen ophalen. Maar, eergisteren werd ik gebeld met de mededeling dat dit toch wettelijk verboden is, aangezien ik dan dezelfde punten op twee diploma's zou hebben staan. Degene die me belde is hoofd van het Bureau Onderwijszaken en is o.a. verantwoordelijk voor de administratie van afstuderenden. Ik heb hier eerder ook prettig contact mee gehad. Deze persoon heeft na deze realisatie de stukken van mijn aanvraag doorgelezen en constateerde dat ik duidelijk ben geweest. En, deze persoon vertelde dat de examencommissie heel goed weet dat desbetreffende regel in de wet staat. De examencommissie moet dus of, niet begrepen hebben dat ik deze tweede bachelor af zou maken, of, hebben gedacht dat desbetreffende punten extra of non-essentieel zijn voor mijn tweede bachelor.
Dit is uitermate vervelend omdat ik nu, ondanks de goedkeuring van mijn aanvraag, toch nog een keer een half jaar moet studeren om mijn diploma te krijgen voor deze eerste bachelor. De examencommissie heeft een grote vergissing gemaakt, ten nadele van mijn carrière.
Bestaat er een kans dat ik toch mijn diploma kan krijgen? Zo niet: zou ik een vorm van vergoeding kunnen krijgen? Wat zijn mijn rechten?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag